Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '18

 
Kategori
Spor
 

Şimdiye Kadar Ligin En İyi Transferi Kim..?

Genel anlamda puan sıralamasında nokta transfer yapan takımların kadrolarının avantajını da kullandıklarını görüyoruz. Geçmiş senelerde Bursaspor ligin gediklilerinin arasından sıyrılıp şampiyonluğu almıştı. Bu sene Başakşehir, Kayserispor ve Göztepe güzel çıkışlar yapan takımlar arasında. Başakşehir'in senelerdir bu çizgide olduğunu da söylemeye gerek yok. Başarılarının sırrı istikrar.

Galatasaray'da antrenör değişimi yaşandı. Belki beklenmedik oyuncular da takıma katıldı. Ancak Gomis ve Rodriguez sarı kırmızılı takımın en önemli ofans anahtarları. Gomis bilinen bir oyuncu idi Fransız milli takımı ve st etienne ve olimpic lyon günlerinde. İyi bir karambolcü idi her zaman. Rakip defanslarının arasına sızar ,karıştırır ve fırsatçılığını da gösterirdi. Hızlı idi. Bu sene göstermiş olduğu oyun karakteri inanılmaz. Ligin bir çok açıdan en faydalı futbolcusu konumunda..

Yanına Rodriguez de katılınca galatasaray ileri ucu çok hareketlendi. Rodriguez de yunan liginde paok forması altında hep böyle bir çıkış göstereceğini belli ediyordu epey zamandır. Şimdi Newcastle ve diğer premier lig takımları hep onu konuşuyor.

Beşiktaş ise bu sene yapmış olduğu transferlerden tam manası ile faydalanamadı. En iyi transferleri hiç şüphesiz Babbel. Hollanda milli takımından umudu kesmişken eski kasımpaşalı göstermiş olduğu azim ve çalışkanlık ile formasına tekrar kavuştu. Liverpool'da oynadığı günlerdeki Babbel gibi neredeyse...

Trabzonspor  yabancı oyuncularından faydalandı diyebilr miyiz? Hep biraz, biraz... Biraz kucka,biraz durica,biraz onazi. Ndoye 'un göstermiş olduğu performansın çok ötesinde kalan oyuncular da oldu hep. En iyi transferleri hiç şüphesiz Burak Yılmaz.

Fenerbahçe de ise Valbuena oynadığı dönemlerde tek başına takımı sırtladı. Sonra onun da performansı kademe kademe düştü.Ancak Fenerbahçe takımındaki yabancı oyuncuların ve alınan oyuncuların arasında yine de herşeye rağmen Guilano ile birlikte takımın en iyisi o...

Bu oyuncular dışında Kayserispor da Umut bulut, Ryan Mendez, Sivasspor da Rybalka,Ndinga ve Arouna Kone, Göztepe de Beto, Scarione ve sonradan transfer olan Jahovic, Kasımpaşa da Mensah ,Murillo ve Trezeguet ,Bursaspor da Delarge ,Malatyaspor da Boutaip ,Gençlerbirliğinde Sessegnon ,Alanyaspor da ise Fernandez gerçekten göze batan performanslar ortaya koydular.

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..