Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '17

 
Kategori
Spor
 

Simon Kjaer, Lens , Sow, Yeni Transferler... Fenerbahçe Vardar Maçı...

Fenerbahçe 'nin kendi sahasında Vardar maçını kazanması zor değildi ama rakibi eleyebilmesi de bir o kadar kolay değildi.Çünkü neredeyse bir takımı oluşturan tüm mevkiler de Fenerbahçe takviye istiyor. Pres noksanlığı, geriye çabuk koşamama, defansın uyumsuzluğu, orta saha da oyunu açabilecek bir oyuncu eksikliği de belli başlı noksanlar.

Yıllardır kendisine ciddi bir rekabet şansı bulamayan Volkan da formsuzluk sürmekte. Kameni geçmişte alınsaydı isabetli olabilirdi ama transfer zamanlaması yanlış.

Aslında geçmişte Fenerbahçe 'nin  transfer yanlışlarını gördük ama bu sene asıl önemli noktalar olan orta saha ve forvete gereken takviyelerin yapılmamış olması  bir hayli ilginç . Alınan oyuncuların hemen hemen hepsi çok kariyerli ama uyumsuzluk çok fazla.. Kjaer, Lens, Sow, Stoch  gibi önemli oyuncular artık yok..

Soldado'nun neredeyse isminin unutulduğu bir dönemde gelmesi ve Valbuena 'nın yanına istikrarlı bir ismin konmaması , Van persie nin forvette etkisizliği , defans hattının çabuk bozulması gibi pek çok ele alınması gereken konu var.

Vardar Maçına aslında istekli başlasalar da yerden oynamak yerine havadan uzun Vardar savunmasını aşmayı denediler . Elbette ki aşamadılar. Bu dakikalarda İsla ve Valbuena biraz oyuna ağırlık koymaya çalıştı.

Ortasaha da organize ataklar yapmaktan uzak bir şekilde uzaktan atılan şutlar veya ileriye doğru uzun toplar ile gol aradı Fenerbahçe.. Aslında Fenerbahçe ortasahasının Vardar'a göz açtırmaması gerekiyordu. Ama adamlar gayet rahat savundular Fenerbahçe yi..

Valbuena öyle bir oyuncu ki sürekli takımı ayağa kaldırma arayışında. Her pozisyonda olmasa da ne yapıp edip pozisyonun yakınında kalabiliyor.  Böyle 2 tane daha oyuncusu olsa Fenerbahçe'nin tur kapısı belki de aralanırdı

Barseghyan'ın Kameni ile karşıkarşıya kaldığı pozisyon neredeyse deplasmanda yenilen golün aynısı.. Defansta hazırlıksız yakalanmayı artık unutması lazım Fenerbahçe'nin... Tüm takım birlikte hücuma da çıksa geriye koşabilmeli..

Ozan Tufan'ın kafa şutunda kaleciyi bulması aslında maçın kısa bir özeti gibiydi. Fenerbahçe hücumda pres yapamadı. Gelen gol ise aslında Fenerbahçe'nin rakip ceza sahayı karıştırdığında ödülü alabileceğinide gösterdi .

Neustadner bu sene gizli golcü gibi.. Enteresan olan gazetelerde satılacağına dair haberler çıkması.

Jıgauri nin attığı gol yine defansın hazırlıksız yakalanması.. Koşan bir skretel.. 2 oyuncunun arasına katılan Kameni'nin topu paylaşamaması ve topun ağlarla buluşması.. Bu tarz bir gol aslında sahalarda kolay görülebilecek te bir gol değil... Rakibin direkten dönen topu da hemen hemen benzer bir atak başlangıcıydı.

Yenilen 2.gol de Vardarlı oyuncuların uyumunun yanısıra Fenerbahçe defansının yetersizliğinden başka bir şey değildi.

 

 

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..