Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '16

 
Kategori
Dünya
 

Simpsons Kahin mi?

Simpsons Kahin mi?
 

Donald Trump, The Simpsons


Danold Trump'un ABD başkanı olması ardından, herkes "ben biliyordum" demeye başladı. Türkiye'de bazı gazeteler seçim sonuçları belli olmadan Hillary Clinton'ı başkan ilan ettiler. Dünya 'da sadece ABD 'de, 16 yıl önce bilen The Simspons'lar oldu.                                          
 
Donald Trump  2015 AVM'de merdivenden inişinin fotoğrafının yanında, simpsons 2000 yılında yayınlanan çizgi dizisinde aynı sahnede Bartla beraber inişini gösteriyor. Dünya basınının uzun süre meşgul eden konuyu araştırdım. Bu aslında bir kaç kişinin trollemek için yaptığı belli, neden mi? Yayınlanma tarihlerine baktım, Fotoğraf Haziran 2015’te yayınlanmış, Simpsonlar'ın dizisi ise Fox Animation'ın YOUTUBE kanalında 7 Temmuz 2015 'de yayınlanmış, ayrıca IMBD ve Vikipedi’ye baktığımda onlarda da aynı tarih yazıyor. Yani, Fotoğraf baz olarak, çizilmiş bir şaşırtmaca ya da reklam.                                                                  
 
19 Mart 2000 tarihinde yayınlanan 11. sezon 17.Bölüm bir bölümde Lisa Simpsons'ın İlerde Başkan olacağını hayal ediyor, Lisa,Donald Trump'tan koltuğu devraldığı gösteriliyor, söylüyor. Senarist 2000 yılında yaptığı şaka gerçek oldu. Simpsonlar dizisinin senaristleri bazen tahmin edebiliyor, bu gerçeği de yadsıyamayız, tabi sahne sahne değil. Bunlar neler dersek.                                                                                                                                                          
 
İkiz Kuller olayı, 1997 yılında, bir kitap kapağı gösteriliyor. Kapakta ikiz kuleler 911 şeklinde gösteriliyordu, başka bir görüntüde ise ikiz kuleleri dumanlar sarmış gösteriyor. Iphone, 1994 yılında çizgi dizide dokunmatik telefonla işlem yapıyordu, o zaman tuşsuz telefon yoktu. 3 boyutlu yazıcı, Martha resim çekiyor çektiği resim 3 boyutlu görüntü haline geliyor. Ebola virüsü, gene Martha ebola virüs hakkında bilgi veriyor, o zaman virüs bilinmiyordu. Farmville, sanal çiftlikten bahsediliyordu ardındaki yıllarda Farmville çılgınlığı dünyayı sardı.  
 
Kehanet diye bir şey var mı? Gelecek önceden bilenebilir mi ?                                                        
 
Dünya da şüphesiz gelmiş geçmiş en meşhur kahin "Nostradamus" olarak bilinir. Bence o kadar iyi olsaydı öleceğini önceden bilirdi, gerçi bazı yazarlar gece yatmadan "sabah öleceğim" dediğini söylüyor. 1503-1566 yılları arasında yaşamış Jean-Charles De Fontbrune tarafından kehanetleri yorumlanıp kitaba çevrilmiş bir kahin ya da bazılarına göre soytarı.       Nostradamus hayatı boyunca hep dörtlükler kalem aldı. Pek çok kehanette bulundu bazıları gerçekleşti, bazıları sadece sözde kaldı. Jean-Charles De Fontbrune'e göre gerçekleşen bazı kehanetlerini sıralarsak.                                                          
 
1) Fransız Kralı II.Henry'nin ölümü.
 
2)1666 yazında Londra büyük yangını.
 
3)1954 yılında Birleşik Arap Cumhuriyeti'nin kurulması.                                                                                                                    
Gerçekleşmeyi bekleyen kehanetler arasında Türkiye'nin de adı geçiyor. Kehanet şöyle: "V, 25 Mars,Güneş, Venüs Arslan burcunda, Arap prensi, kilisenin egemenliğini denizde yenecek, İran'da bir milyondan fazla insan birleşecek. Gerçek yılan Türkiye ve Mısır'a girecek."                                                                                                                                                         
Jean-Charles De Fontbrune'in yorumu ise şöyle ; " Arap komutan Batı ordularını dize getirdikten sonra bir milyondan fazla asker İran'da toplanacak ve Çin (yılan) Türkiye ve Mısır'a saldıracak." Kehanet, Kahin demişken yüzyılımızda yaşan kahin Baba Vanga'nın kehanetleri de çok popüler. Bulgar kahin 1911 Makedonya'nın Strumitza köyünde doğdu ve Bulgaristan'da öldü. Bazı kaynaklarda; 5 yaşında hortum fırtınasına yakalandığı için, bazı kaynaklarda ise yıldırım çarpması yüzünden görme yetisini kaybettiği söyleniyor.                                                                                                                                         
Baba Vanga'nın kehanetlerini Bulgaristan hükümeti arşivlediği de bir gerçek. Obama'nın başkan olacağı, İkinci Dünya savaşı sonunda Gandhinin öleceğini bilmesi. 2018 Çin'in Süper güç olacağını, 2026 yılında Avrupa nüfusunun tükenme noktasına geleceğini, 2028 yeni bir enerji sisteminin dünya ya hakim olacağını, 2043 yılında Müslümanların Avrupa'ya hakim olacağını, 2046 yılında tüm organların yedeğinin yapılacağını, 2084 de doğanın yeniden canlanacağı, 2183 yılında Mars'a koloni kurulacağı, 2196 yılında Asya ve Avrupa'daki tüm ırkların karışacağı Vanga'nın kehanetlerinde bazıları. Yaşarsak bakalım doğru mu değil mi ? Anlayacağız.                                                                                                                        
El-En'am  6/59 " Gaybın anahtarı O'nun yanındadır. O'ndan başkası bilmez." 
 
Toplam blog
: 136
: 6807
Kayıt tarihi
: 09.05.15
 
 

Kültür ve sanat alanında araştırmalar yapıyorum. Birçok yayına sinema ve tiyatro alanında yazılar..