Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '18

 
Kategori
Futbol
 

Sinan’dan Altın Üçlük

Bu sezon Galatasaray için deplasmanlar tam anlamıyla bir kabus oldu. Geçen hafta kendi sahasında Başakşehir’i güzel bir oyunla mağlup eden sarı- kırmızılılar, bu hafta deplasmanda karşılaştıkları Alanyaspor karşısında ecel terleri döktüler.

Esasen Galatasaray maça oldukça iyi başladı. Hafta içerisinde rotasyonlu kadrosuyla Akhisar’a elenen sarı- kırmızılılar, Alanya’da maçın başlamasıyla birlikte oldukça pozitif bir görüntü vermeye başladılar ve kısa sürede de 2-0 öne geçmeyi başardılar.

Ancak, özellikle 2-0’dan sonra Galatasaray’ın geleneksel sıkıntıları kendisini göstermeye başladı. Defansın arkasına çok adam kaçıran sarı- kırmızılılar, dakikalar ilerledikçe savunmada daha fazla zafiyet göstermeye başladılar. Bu zafiyetleri iyi değerlendiren Alanyasporlu futbolcular, farkı bire indirdikleri gibi arka arkaya da pozisyonlar buldular.

Bu anlamda Alanyaspor- Galatasaray karşılaşmasının, futbolun nasıl zafiyet kabul etmeyen bir oyun olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyebiliriz. Buna en iyi örneği de Mariano oluşturdu. Başakşehir maçındaki başarılı performansını Alanyaspor karşısında da sürdüren Mariano’nun bir anlık hatası penaltıyla sonuçlandı.

2-2’den sonra da pozisyonlar bulan ev sahibi takımdı. Galatasaray, ilk 22 dakikadaki temposunun çok uzağında kalmıştı. Ancak maçın son bölümünde, Mariano’nun penaltıdaki hatasını affettirmek istercesine verdiği güzel pası çok iyi değerlendiren Sinan Gümüş, Galatasaray’ı yeniden hayata döndürdü.

Esasen Galatasaray için yazılacak çok şey var. Belhanda bir türlü istenileni veremiyor. Bu maçta da oldukça kötüydü. Üstelik kötü futbolu yetmezmiş gibi, 56.dakikada rakibinin sırtına yumruk attı. Normalde hakemin kendisine kırmızı kart göstermesi gerekiyordu. Fatih Terim, Belhanda’ya fazla sabır gösterdi. Bence 66’dan çok daha önce kenara alınması gerekiyordu.

Rodrigues de bir süredir kayıplarda. Genç futbolcunun performansında ciddi bir düşüş var. Aynı şekilde Feghouli de tam anlamıyla beklentileri karşılayamıyor. Gomis de, bir gol atmasına rağmen oyun anlamında etkili olamadı. Fransız yıldız, rakibi presle boğduğu ve 90 dakika boyunca etkin olduğu maçların uzağında kaldı.

Ancak bir başka önemli isim, Galatasaray’ın oyunda kalmasını sağladı. O da Muslera’ydı. Başarılı kaleci, maç boyunca çok önemli kurtarışlara imza attı. Eğer Galatasaray, Alanya’dan galibiyetle dönüyorsa bunu büyük oranda Muslera ve Sinan Gümüş’e borçlu.

Fatih Terim, etkisiz kalan üç yıldız Belhanda, Rodrigues ve Feghouli’yi ikinci yarıda oyundan çıkarttı. Yerlerine ise, kupadaki Akhisar maçının üç etkisiz ismi Yasin, Sinan ve Eren’i oyuna dahil etti. Bunlardan sadece Sinan Gümüş etkili olabildi. Genç futbolcunun attığı gol öncesinde Mariano’ya boş alan gösterip oraya koşması ve gol vuruşu gerçekten mükemmeldi. Kanat oyuncuları, boş alan bulamadıklarında kendilerine boş alan yaratmaya çalışmalılar. İşte Sinan Gümüş bunun çok güzel bir örneğini gösterdi. Elbette topu o alana harika bir şekilde gönderen Mariano’yu da kutlamak gerekiyor. Esasen penaltı pozisyonunda büyük bir hata yapsa da, Galatasaray’ın neredeyse bütün hücumları Mariano ile gerçekleşti.

Tekrar Sinan Gümüş’e dönersek, Sinan mücadeleye dahil olduktan sonra gösterdiği performans ve attığı golle Akhisar maçından sonra ‘’ Galatasaray’da olmaması gerekenler ‘’ listesinden adını sildirdi. Hatırlarsanız Sinan Gümüş, iç sahadaki Konyaspor maçında da oyuna dahil olduktan sonra bir asist ve bir golle Galatasaray’a hayat veren isim olmuştu. Genç futbolcu, Alanyaspor karşısında bu sezon ikinci kez takımını kurtarmış oldu.

Fatih Terim, elindeki kısıtlı kadroyla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak, oyun kurmakta zorlanan Galatasaray ikinci yarıya Donk’un yerine Selçuk İnan ile başlayabilirdi. Keza 77’de Eren oyuna girerken Feghouli yerine yine Donk kenara alınabilirdi. Fakat Fatih Terim, bu bölümde üçüncü golü yiyerek mağlup olmaktan çekindi.

Hakemler ilk yarıda çok iyi bir yönetim gösterdiler. Ancak kıdemli yardımcı hakem, ikinci yarıda Alanyasporlu Douglas’ın Muslera tarafından ceza sahasında yere indirildiği pozisyonda biraz da geç bir şekilde ofsayt bayrağı kaldırdı. Oysa pozisyon net bir şekilde ofsayt değildi. Dolayısıyla Alanyaspor lehine penaltı verilmesi ve Muslera’ya kırmızı kart gösterilmesi gerekiyordu. Aynı yardımcı hakem, maçın sonlarında Alanyaspor’un bariz ofsayt olan pozisyonunda bu sefer bayrak kaldırmadı ve gole giden topu Muslera son anda insanüstü bir gayretle kurtardı.

Galatasaray’ı haftaya zorlu bir derbi bekliyor. Sarı- kırmızılılar bu derbiye Serdar Aziz’den yoksun çıkacaklar. Ancak Galatasaray’ın şampiyon olabilmesi için Beşiktaş derbisinin yanında deplasman maçlarını da kazanması gerekiyor. Sarı- kırmızılıların deplasmandaki kötü performansları, şampiyonluk yarışındaki en büyük handikaplarını oluşturuyor.

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..