Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '17

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Şinasi Günaydın haute couture

Şinasi Günaydın haute couture
 

Fuarlarda, düğünlerde Günaydın,

Görmeye gelirler hep akın akın,

Tanınmış kimseler burdan giyinir,

Günaydın tasarım, besbelli saygın…

MD

Sanat güzelliğin ifadesidir… Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur.”   M.K. Atatürk

 

Bu anlatım, kumaş ile olursa terzilik olur, düşüncesindeyim. İşte bu sanat ve başkaca sanat sergilemesi, dört dörtlük ustalıkla Şinasi Günaydın’da var…

Özgün sanatçı Şinasi Günaydın’ı İstanbul Lütfi Kırdar’da Patika Fuarcılık tarafından 15. kez düzenlenen Evlilik Hazırlıkları Fuarı’nda tanıma ve görüşme olanağım oldu. Öyle ki cana yakın, ilgili ve gülümseyen yaklaşımı ile tanıdım! Kartvizitini verdi: “Görüşelim, ayrıca düğün festivalimize ve işyerime bekliyorum.” dedi.

                                                                                  *

Edindiğim bilgilere göre Haute Couture:Özel tasarım, kişiye özel tasarlanmışmoda tasarımcısı tarafından özel müşteriler için hazırlanan modern giysiler…

Kumaşı makas ve dikişle ustaca yaşama yansıtan, alanında önemli bir ad: Şinasi GÜNAYDIN...1972 yılında kumaş aşkıyla mesleğine adım atan Şinasi GÜNAYDIN, Osmanbey Kırağı Sokağı’nda küçücük atölyesinde ilk işine başladı.

Giyimin ve modanın henüz çağdaş düzeye erişmediği Türkiye'mizde yaratıcı terzilik ve klasik giyim konusunda coşkuyla başladığı mesleğini aynı düzeyde her geçen gün yenileyip çoğaltarak bu güne değin taşıdı.

İlk yıllarının heyecanına uzun yılların birikmişliğini ve deneyimini de katarak giyindirme sanatını başarıyla sürdürüyor. Kimler gelip geçmedi ki ustanın iğne ipliğinden… Hemen akla gelenler: İbrahim Tatlıses, Emrah, Mehmet Ali Erbil, gibi kimi tanınmış sanatçılar… Ayrıca siyasetçi ve işadamlarımız…

Ismarlama giyim bir yaşam tarzıdır. Kişinin anatomik kültürel ve karakteristik özelliklerinize göre seçilmiş kumaş ve modelden sonra özel tasarım kâğıda dökülür. Kalıbı çıkartıldıktan sonra usta terzilerin ellerinden titizlikle çıkan takım elbise, kullanıma hazırdır.

***

İstanbul Lütfi Kırdar’da Patika Fuarcılık tarafından 15. kez düzenlenen ‘Evlilik Hazırlıkları Fuarı’nda Şinasi Günaydın Firmasının damatlık defilesinde ünlüler podyumda şov yaparak alkışlandılar!

Damatlık defilesinde podyuma çıkan ünlü adlar, defilenin sonunda izleyenlere duygu dolu anları da yaşattılar!

2017 yılına özgü damatlık modellerinin sergilendiği ‘Miracle’konseptli defilenin sunuculuğunu Çiğdem Tunç üstlenirken podyuma televizyon, sinema ve tiyatro ekranlarından tanıdığımız sanatçılar görüntülendi.

Bunlardan Şenay Akay, Açelya Elmas, Murat Başaran, Nuri Alço, Emre Kızılırmak, Hamdi Alkan, Faik Öztürk, Ahmet Çevik, Gurur Aydoğan, Serkan Tan, Nida Şan, Furkan Palalı, Süheyl Uygur ve Behzat Uygur’un yer aldığı defile ilgi gördü!

İzleyenlerden yoğun alkış alan defilenin son bölümünde ünlü model Şenay Akay gelinlikle podyuma çıktı ve finalde Türk bayrağı açtı. Defileye katılan tüm ünlüler, podyuma gelerek izleyenlerle birlikte Akay’ı alkış yağmuruna tuttular!

‘Memleketim’ şarkısı eşliğinde yaşanan bu duygulu anlarda Şinasi Günaydın ve defileyi izlemeye gelenler,  gözyaşlarını tutamadılar!

***

12 Şubat 2017 Pazar günü Grand Cevahir Hotel'de gerçekleşen ‘Düğün Festivali’ yoğun katılımla izlendi ve iz bıraktı.

Düğün Festivali aşağıdaki programla göre sürdürüldü:

 

11.00 – 13.00 Brunch ve Düğün Görüşmeleri

13.00 - Kına Defilesi ve Kına Ritüeli (By Mustafa Henna)

14.00 - Damatlık Defilesi (Şinasi Günaydın)

15.00 - Saç Makyaj (Batuhan Uncu Make Up)

15.30 - Pasta Bandosu Eşliğinde Pasta Ritüeli

16.30 - İlk Dans Gösterisi ve Akabinde Horon Ekibi

17.00 - Gelinlik Defilesi

 

Salonun en uygun yerinde özenle hazırlanmış olan  “Şinasii Günaydın ve Haute Couture” masasında Ali Günaydın ve eşi öğretmen Neslihan Günaydın ile görüşme fırsatım oldu. ‘Yeşil Bursa’ başlıklı şiirimi verdim.

Damatlık Defilesinde usta şair ve yorumcu Ahmet Selçuk İlkan’ın güncel tema içeren yeni yazıp ilk tez burada seslendirdiği şiiri coşkuyla dinlendi! Podyumdan geçen ve yoğun alkış alan bay-bayan mankenleri izlemek doyumsuz zevk verdi, denebilir!

Gün boyu ikramların yapıldığı organizasyonda hediye çekilişi, indirim kuponları, sürpriz showlar, düğün üstüne söyleşiler, müzik yayını ve özel sahne performansları izleyicilerin gözünü ve gönlünü doyurdu!

                                                                              *

 

Dört Dörtlükte Günaydın

 

Fuarlarda, düğünlerde Günaydın,

Görmeye gelirler hep akın akın,

Tanınmış kimseler burdan giyinir,

Günaydın tasarım, besbelli saygın…

 

İşletmede hoşgörü ve güler yüz,

Salonlarda şiir olur pürüzsüz,

Çağdaş giyim ilmek ilmek işlenir,

Hem tarz, hem de özgün kültür düpedüz…

 

Ali Günaydın’sa çalışkan oğlu,

Yaşamak azminde hep dolu dolu,

Gelin Neslihan’sa özde öğretmen,

Bir bir adımlanır okulun yolu…

 

Özgüvenli mankenleri ararım,

Kaliteli giysilerle podyumda,

Şinasi Günaydın özel tasarım,

Kumaşıyla dikişiyle uyumda…

 

      Muhsin DURUCAN  

 

                                           NOT: İlgili  görüntüler, slâyt görünümünde aşağıda izlenebilir.

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..