Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '15

 
Kategori
Sınavlar
 

Sınav kaygısı ile nasıl baş edebiliriz?

Sınav kaygısı ile nasıl baş edebiliriz?
 

Sınavlar, öğrencilerin gündeminin en önemli bir konusu. Çoğu öğrenci, dersleri anladığını ancak sınavlarda zorlandığını söyler. Ben de, sizlerle bu yıpratıcı sınav zamanını nasıl daha iyi geçirebileceğiniz konusunda önerilerde bulunacağım…

Kişinin dersi anlayıp, sınavlarda zorlanmasının temel nedeni kaygı ve stresdir. Sınav kağıtları önümüze geldiğinde, ellerimiz üşümeye başlar, kalp atışlarımız hızlanır. Ancak bu herkes için geçerli olmayabilir, kişinin ilgili dersi ne kadar ciddiye aldığı ile de doğru orantılıdır. Örneğin; bize kolay gelen, edebiyat dersinin sınavına girerken zorlanmayacağınızı düşünerek daha az heyecanlanırız, ama bize zor gelen matematik yazılısına girerken, içimizde korku ve kaygı etkin hale gelir, bu da başarımızı olumsuz yönde etkileyecektir.

NASIL BAŞEDEBİLİRİZ?

Öncelikle kendinizi psikolojik açıdan rahatlatın, kendinize güvenin, başaracağınıza inanın. Ama bu işi sadece kendinize gaz vererek başaracağınıza inanmayın, çünkü öncelikli olan düzenli ve verimli biçimde ders çalışmaktır. (Konu açığı kalmayacak şekilde çalışmak).

Bir gün bin soru çözüp, öbür gün kitap açmayan bir kişi için de başarı oldukça zordur, önemli olan kendinize verdiğiniz hedefleri günlük rutin haline getirmektir. Ders çalışmadıktan sonra, başaracağına inanmak sadece kendini kandırmak olur.

 Konfüçyüs’un çok güzel bir sözü vardı

”Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır”.

 
Toplam blog
: 18
: 232
Kayıt tarihi
: 28.10.15
 
 

Elektrik Elektronik Mühendisi olarak çalışmaktayım. Okumayı, yazmayı ve öğrendiklerimi paylaşmayı..