Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Sınav rezaleti... Kopya...

Sınav rezaleti... Kopya...
 

Bu iktidarın başında bulunanların eskiden saldırdıkları en belirli kurumlardan biri YÖKdü. Onu ele geçirince ferahladılar. Şimdi toz kondurmuyorlar. Milli eğitim giderek imamlara teslim edildikçe de insanın midesini bulandıran olaylar günlük sıradan olaylar oluyor.

ÖSYM tarafından yapılan 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı'na yönelik iddiaların Cumhurbaşkanlığı tarafından "özel bir dikkat ve hassasiyetle" takip edildiği bildirildi. Bir cumhurbaşkanı kalmıştı konuya el atmayan o da attı. Peki, sıra cumhurbaşkanına geldiyse daha önceki yetkililer ne yaptı? Mesela Milli eğitim Bakanı, onun başı olan başbakan istifa mı ettiler ki cumhurbaşkanı işe el atmış. Başbakan işine gelen her şeyi sahipleniyor, mesela “benim valim” “benim bakanım” “benim milletim” gibi sözler dilinden düşmüyor. Şimdi ne oldu da bu iş cumhurbaşkanına sıçradı. Yoksa başbakan şu ara sırf “banayasa” değişikliği oylaması ile mi ilgileniyor?

KPSS'de ilk resmi rapor: Kopya

KPSS'de şaibe iddialarına el atan YÖK Denetleme Kurulu'nda 'Sorular sızdırılmış olabilir' kanaati ağır bastı. 'Çok başarılı' adaylar YÖK'e çağrılıp dinlenecek. Ama siz yine de konu aydınlanacak diye sevinmeyin. YÖK’ün KPSS adaylarını yasal olarak çağırma yetkisi bulunmadığını belirten yetkililer, “Biz davet edeceğiz, gelirlerse iddiaları kendilerine iletip görüşlerini alacağız. Gelmeme hakları da var. O zaman elimizden bir şey gelmez” açıklamasında bulundu. Bunun anlamı “uyu yavrum ninni” şarkısının kulaklarımıza yumuşak tonda okunacak demektir.

Başta da dediğimiz gibi liyakat sahibi olmayanların işgal ettiği devlet kurumları maalesef iyi işlemiyor. Rezalet sadece KPSde mi? Tabii ki hayır. Milliyet gazetesinden Sayın Abbas Güçlü’nün SBSde yedek skandalı olarak verdiği haber de artık bunların kural falan tanımadıklarını, hata değil bilerek yanlış yaptıklarını gösteriyor.

http://www.milliyet.com.tr/sbs-de-yedek-liste-skandali/abbas-guclu/turkiye/yazardetay/27.08.2010/1281551/default.htm

Özellikle popüler okulların yedek listeleri, diğer okulların aksine ve kılavuza aykırı olarak neden daha düşük belirlendi? Aradaki kontenjanlar, hangi nedenle boş bırakılacak? Sorusunun cevabını bulmak için sanırım süper zeka olmak gerekmiyor. Bizim çok fazla iyi olmayan çocukları da o okullara sokalım mantığı sırıtıyor. Bu arada hak eden çocuklar ne olacak? İktidardan yana olmayan her kurum ve kişi gibi “bertaraf” olacaklar.

Haaa, sahi siz bu hükümete referandumda “evet” diyecek misiniz? Eğer öyle ise bu olanlara layıksınız.

27/8/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..