Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '10

 
Kategori
ÖSYS
 

Sınavlar

Sınavlar
 

Doktor raporu ile okula gitmeyen lise son sınıf öğrencileri artık rahat olsunlar... Velilerinin talep etmeleri halinde;

Sayın Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hanımefendinin 22.02.2010 tarihli 2010/17 sayılı genelgesi gereği, halen 20 gün özürsüz devamsızlığına 25 gün daha eklenerek 45 güne çıkarılmıştır. Milli Eğitim Bakanı,bir genelge göndererek uygulamanın detaylarını bildirdi. “Üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin, sınav streslerinin azaltılması, derslere motivasyonlarının sağlanması ve sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmeleri amacıyla, bu öğretim yılına mahsus olmak üzere ! (geçen yıl da aynı genelge yayınlanmıştı) yönetmelikte belirtilen özürlerin yanı sıra, öğrenci velisinin okul müdürlüğüne yazılı olarak başvurması halinde beyan edeceği sürenin de özürlü devamsızlıktan sayılması, öğrenci ve velilerine moral kazandıracaktır.

Ders yılı içinde toplam 20 gün okula özürsüz olarak devam etmeyen öğrencilerin, notları ne olursa olsun başarısız sayılacaklarına yer verilerek, özürlü ve özürsüz devamsızlıklar ile okul yönetimince verilen izinlerin toplamının 45 günü geçemeyeceği bildirildi. Genelgede, kaza, ölüm, doğal afet, yangın, göz altına alınma, tutuklanma ve uzun süreli tedaviyi gerektiren hastalık nedeniyle yapılan devamsızlıkların özürlü devamsızlıktan sayılabilmesi için özrün, resmi kurumdan alınacak belge veya düzenlenecek raporla belgelendirilmesi ve 5 iş günü içinde okul yönetimine bildirilmesi gerektiğine de yer verildi.

Birçok öğrencinin, lise son sınıfta üniversite sınavlarına hazırlanabilmek için, sağlık raporları (birçoğu hatır raporları) alarak okula gitmedikleri doğrudur. Halen 20 gün “özürsüz”, 25 gün de rapor alarak “özürlü” devamsızlık yapabilen lise öğrencileri artık 25 günlük özürlü devamsızlıkları için de rapor almak zorunda olmayacak. Sadece lise son sınıf öğrencilerine verilen bu imkanla, öğrenci velisinin okul müdürlüğüne yazılı olarak başvurması halinde beyan edeceği süre de özürlü devamsızlıktan sayılacak. Ancak özürlü ve özürsüz devamsızlık süresi 45 günü yine geçemeyecek.

Genelgede, 25 günlük özür izni istenmesinin hangi tarihte yapılacağı, öğrencinin okulundaki sınavlara, izinli olduğu sürelerde nasıl katılacağı belirtilmemiş. Umarım en kısa sürede bir açıklama yapılır...

Milli Eğitim Bakanı son genelgesinde, öğrencilere “Bizim verdiğimiz eğitim sınav için yeterli değil, en iyisi siz okula gelmeyip dershaneye gidin” denilmektedir. Genelgenin gerekçesi bu değilmidir... Aşağıdaki dilekçe örneği özür izni isteyen velilere sunulur... Başarılar sevgili öğrenciler...Sabırlar biz velilere...

... …………………………………LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
…………………………. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 22.02.2010 tarih ve 2010/17 sayılı Özürlü Devamsızlık konulu genelgesi uyarınca, okulunuz …… sınıfı, ……. nolu …………………………….. isimli öğrencimin 25 günlük özürlü devamsızlığının kalan süresini bilgim dahilinde kullanmasına izin veriyorum.
Gereğini arz ederim. …../…../2010 ÖĞRENCİ VELİSİ
ADI- SOYADI:………………………………… Adres: ................................................................. Telefon:………………………………..
İMZA:

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..