Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '07

 
Kategori
Eğitim
 

Sınavlara hazırlanırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar.

Sınavlara hazırlanırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar.
 

Sınavlar hayatımızı belirleyen en önemli faktörler.Sınavlara hazırlanırken hangi ciddiyet ve zorunlulukla hazırlanmalıyız.ÖSS ve ÖKS çocuklarımızın geleceğinde en önemli etkide yer alan iki sınav ve bu sınavlara her yıl hazırlanan milyonlarca öğrenci ve onlarla birlikte bu karmaşa da görev alan veliler , öğretmenler ve dersaneler.Asıl yapılması gerekenleri yapmadığımız için bu sınavlar veli ve öğrencilerimize işkence olarak görünürhale geldi.

1.YAPILMASI GEREKENLER=Bizler ister üniversite olsun ister ÖKS olsun son yılda çok çok çalışarak sınavı kazanacağımıza inanıyoruz.birinci ve en önemli yanlış budur.Son yıl ne kadar çalışırsa çalışsın 8 yılın birikimini en fazla %10 arttırabilir.Yüzde on çalışma ile başarı mümkün değildir.

2.YAPILMASI GEREKEN=ÖKS ye giren öğrenci 8 yıl .Üniversiteye giren öğrenci ilk ve orta öğretimde günü gününe çalışmak zorundadır.Son yıla bırakılmamalıdır.
3.YAPILMASI GEREKEN=Öğrencilerin en çok şikayetçi oldukları konular unutkanlıktır.Unutmanın en önemli nedeni tekrar edilmemesidir.Ancak tekrar etme yöntemlerini ne yazıkki öğrencilerimiz genel olarak bilmemektedirler. Öğrencilerimiz sadece günlük tekrar metodunu bilmektedirler.Günlük tekrar unutmamak için yeterli değildir.Öğrencinin haftalık, aylık ve ünite sonu tekrarı olmak üzere dört kez tekrar etmek zorundadır.Bu şekil yapılan tekrarlar unutulmamak üzere öğrenilir.Bu yöntemde öğrencinin sonyıl koşuşturmasını engeller. Öğrenci sakin ve rahat bir biçimde derse ve sınavlara çalışmaya başlar.
4.YAPILMASI GEREKEN=Öğrencilerimizin kendilerini tanımaları sağlanmalıdır.Kendi yapabildikleri ve yapamadıklarını bilen kişi doğru ve kendi ile uyumlu bir tercih yapar.Meslekler hakkında bilgi edinmeye 6.sınıftan itibaren ciddi bir biçimde başlanmalı ve meslekler hakkında bilgi edinilmelidir.Bu bilgiler ışığında öğrenci tercih yaparken bilinçli bir şekilde yapması sağlanır.

5.YAPILMASI GEREKEN=Yukarıda saydıklarım yapıldığında ve öğrenci son sınıfa geldiğinde öğrencinin sadece sınavda zamanla yarışma ve bilgileri şöyle bir gözden geçerme sorununun dışında bir sınav maratonunun içine girmesine gerek kalmaz.Çocuk sınav zamanında bile aynı ders programıyla gidebilir.
Sınavları bir maraton haline bizler getiriyoruz.Çünkü verimli ders çalışma tekniklerini hayatımıza yerleştirmedik.

6.YAPILMASI GEREKEN=Çocuklarımıza ders çalışma programı, plan yapma yöntem ve tekniklerini öğretmeli ve planlı yaşamalarını sağlamalıyız.Ders çalışma saatlerini uzmanlardan öğrenerek ayarlamalısınız.

7.YAPILMASI GEREKEN= Veliler Çocuğunuzu tanımak zorundasınız, öğrenciler kendinizi tanımalısınız.Kendinizi tanımak başarının %50 elde etmek demektir.Tanımak zorlanmayı ortadan kaldırır.Yanlış yola girmeyi engeller.Zaman kaybını önler .Boş işlerle uğraşmayı engeller.

Her öğrenci her an sınav hazırlığı içinde olmalıdır.O zaman sınav hazırlıkları maratonu ortadan kalkar.Ülkemizde tanlış tercih, kendini farklı tanıma , zamanı doğru kullanmama, ders programına uymama, ders takrarı yapmama yüzünden her yıl milyonlarca emek, para boş yere akıtılmaktadır.Sınavı kaldıramazsınız ancak hazırlanma metotlarını hayatınıza sokarsanız paranız, emeğiniz , başarınız ile birlikte size kalacaktır.

Öğrenme metodlarını öğrenmek ve uygulamak başarının %90 size kalmasıdır.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..