Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '17

 
Kategori
ÖSYS
 

Sınavlarda çözüm için verilen zaman neden yetmiyor?

Sınavlarda çözüm için verilen zaman neden yetmiyor?
 

Sınavlarda Çözüm İçin Verilen Zaman Neden Yetmiyor?


Sınavda iyi bir zamanlama, ancak turlama tekniğinin düzenli biçimde kullanımıyla sağlanabilir. Sınavda verilen süreyi yetiştiremeyişinizin en önemli nedeni soruları önünüze gelen sırayla çözmeye çalışmanızdır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu son derece yanlış bir tutumdur. Bundan ısrarla kaçınmalısınız.

Örneğin, sayısal öğrencisiniz ve tercihleriniz sayısal puana yönelik yapmayı düşünüyorsunuz. Soruları yanıtlamaya sayısal testlerden başlamanız en mantık olanıdır. Sayısal testlerin puanınıza katkısının en fazla olacağını düşünüyorsunuz ve bu testlere ağırlık veriyorsunuz. Bunda da haklısınız. Ancak zamanınızın çoğunu zor ve karmaşık sorulara ayırarak sadece bu testten az sayıda çözüm yapacağınıza, ağırlığı ikinci derece olan Türkçe veya sosyal Bilimler testlerinden daha kolay ve çok sayıda soru çözmeniz sizin yararınıza olacaktır. Aynı şekilde sayısal testlerin zor soruları ile zaman kaybetmektense Türkçe, sosyal testlerinin kolay sorularını yaparak puanınızı hızla artırabilirsiniz.

Ayrıca bu yöntemle her teste yeterli zaman ayırabilir, puan değeri az diye bazı testlere zaman ayırmama gibi son derece yanlış ve tehlikeli bir tutumun da önüne geçmiş olursunuz.

 
Toplam blog
: 60
: 233
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

Her türlü eğitim yazıları, özellikle sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilere gerekli olan bilgil..