Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '09

 
Kategori
ÖSYS
 

Sınavların yükü

Sınavların yükü
 

BASKI ALTINDAN NE ZAMAN KURTULACAĞIZ ?


Aileler ve gençler bu sınav baskısı altından ne zaman kurtulacak. Acaba sınavsız Üniversite eğitimini görmeye bizim ömrümüz yetecek mi?
her gelen siyasi grup ayrı bir sınav yönetmeliği yaptı. Aileler ve gençler de kendilerini garantiye almak için ne yapacaklarını şaşırdılar.

Bir değişiklik düşünülürken tek yönü düşünmek veya da parça halinde düşünmek işi dahada karmaşık hale getirdiğini herkes görüyor.
Bunun için EĞİTİM; Doğuşdan başlayarak Üniversite son sınıfa kadar ve oradan mezun olan her gencin kendi eğitim aldığı konuda bir işe yerleştirilmesıne, yerleştirildiği işte başarılı olup olmamasına kadar takibe denmelidir.

Bu süreç içinde top yekün programlar geliştirilmeli ve uygulanmalıdır. Her genç ta başından beri seçerek devam ettiği programı bir iki seneliğine dondurup, kendine daha yakın bulduğu programda en az bir sene devam etme hakkı olmalı .
yani gençler eğitime başladığı yıllarda programlara ayrılmalı ve istedikleri zaman da program değiştirebilmelidir.

Şu ana kadar var olan programlarda (ilk ve Orta öğrt.de) başarısız olan yabancı dil programları kapatılmalı. Hiç bir genç lisede yabancı dil öğrenemiyor. Ders saatleri boşa harcanıyor. Bunun yerine orta öğretimde hazırlık sınıfları zorunlu hale getirilmelidir.

Bu konunun yetkilileri tabiki çok daha iyi bilirler ama. Benim gördüğüm bu.


Eğitim değişiklikleri en başından en sonuna kadar bir tek parça olarak düşünülüp ona göre birbirine uygun köklü bir revizyon yapılmalıdır.

Parça parça değişiklikler yapılınca biri diğerine uymuyor. Ve bu da devam arzetmiyor.

 
Toplam blog
: 56
: 661
Kayıt tarihi
: 24.02.08
 
 

Emekli, 19 mayıs ..