Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '07

 
Kategori
Sınavlar
 

Sınavlarla yaşamak

Hepimiz yaşamın çeşitli evreleride bir yerlere gelmek için mutlaka bir kaç sınava girmişizdir. Hatta bazılarımızın hayatıda sınavların vaz geçilemz bir yeri vardır. Her bir okulu bitirdikten sonra ve hatta her sene mutlaka en az bir sınava girenlerimiz bile vardır aramızda. Çoğuda hayatımıza yön verecek değerde sınavlardır.

Bir ilköğretim öğrencisi düşünelim 8.sınıftan sonra OKS sınavına giriyor. Öğrendiğime gere neyseki en azından bu sınavı kaldırmışlar.Daha sonra lise eğitiminini kalitesini doğrudan etkileyecek bir Liseye giriyor.Kazanmakla iş bitmiyor.Sırada ÖSS var öss ye hazırlanırken deneme sınavları...ÖSS de 3 saatlik sürede senin ilerideki hayatın dorudan etkilenecek.En ufak hata kabul görmez.O da ne sen Lise hayatın boyunca başarılı bir öğrenci olmuşsun ama birde bakıyorsun ki senin çalıştığın yıllarda yan gelip yatan kişi sınavı kazanmış sen ortadasın.Adalet bunun neresinde benim o kadar emeğime ne oldu?..O veya bu şekilde Üniversite bitti.Hemen iş yok KPSS ye gireceksin yine aynı dert.Özel sektörde işe gireceksin yine aynı dert.Ömür boyunca iş yerinde de bir yerlere gelebilmek için sınav...

Bu kadar çok sınav olmasının nedenini hep düşünmüşümdür.Acaba eğitim sistemi mi çarpık yoksa biz sınav olmaya veya sınav yapmaya mı meraklıyız?Her ikiside neden olabilir.Ama bildiğim bir gerçek var sınavlar artık hayatımızda bir deprem gibi...Yaptığı yıkım ve şaşkınlıkla. Nasıl depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyorsa sınavlarla da yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.

 
Toplam blog
: 10
: 434
Kayıt tarihi
: 14.11.07
 
 

İstanbul Üniversitesi Hititoloji Bölümü öğrencisiyim. Geleceğe dair parlak planlarım var. Şu an amat..