Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '07

 
Kategori
Sınavlar
 

Sınavman: Babacan polis memuru

Sınavman: Babacan polis memuru
 

Normal de her sabah sessiz olan evimizde bu sabah heyecanlı bir koşuşturma vardı. Hep beraber kardeşimin öss sınavına gireceği Eyüpteki okula gitmeye hazırlanıyorduk...

İki ayrı bloktan oluşan okulun A blok kapısı bahçenin hemen girişinde bulunuyordu. Önünde öğrenci ve velilerden oluşan koca bir kalabalık göze çarpıyordu. Sonra kardeşimin, girişi arka tarafta olan B blok binasında sınava gireceğini öğrenince okul bahçesinin arka tarafına yöneldik. Burada ise tam bir düzenlilik vardı. Öğrenciler ve veliler girişte yığılmamışlardı. Tabi burada ki veli ve öğrencilerin A bloktakilerden bir farkı yoktu. Bunun sebebi iriyarı, kel kafalı ve göbekli polis memurundan başkası değildi. Merdivenin en tepesinde durmuş; ailelerin merdivenlerden çıkamasına izin vermiyor, sadece öğrencilerin yanına yaklaşmasına müsade ediyordu. Kağıdını uzatan öğrecileri otoriter bir sesle "daam et!" (devam et) diye yönlendiriyordu.

Babacan polis memuru sayesinde kargaşadan ve itiş kakıştan uzak, sakin bir şekilde sınıflarına giren öğrenciler durumdan memnundu. Zira A blok kapısında öğrenciler birbirini ezerek okula girmeye çalışıyorlardı.

Sınav için zilin çalmasıyla heyecanlı bekleyiş başlamış oldu. Fakat duyarsız halkımız iş başındaydı. Okul bahçesinin hemen karşısında bulunan apartmanda; bir kadın halısını çıkartıp pat pat diye büyük bir gürültüyle silkelemeye başlayınca babacan polis memuru atmaca gibi atlayıp bahçenin öbür ucuna kadar gidip kadını ikaz etti.

Sınava girenleri bekleyen kalabalık ise sınıfların camlarının açık olduğunu ve tam da sınıfların önünde beklediklerini unutarak büyük bir uğultuyla konuşmaya başlamışlardı. Tüm bu uğultu yetmezmiş gibi bir de cep telefonları çalmaya başlayınca, telefonu açan şahsiyet bağıra bağıra tüm kalabalığın sesini bastırmaya çalışıyor, peşinden bir diğerinin ki çalıyor, sonra başka bir telefon derken babacan polis memuru çığırından çıktı: " Siz ne biçim insansınız? Ne biçim anne babasınız? İçerdeki kendi çocuğunuz azıcık duyarlı olun!" Sonra iyice gaza gelerek "Çocuk başarısız olunca 'yok benim kızım yapamadı, vay benim evladım başaramadı' dersiniz. Siz böyle yaparsanız nasıl başarılı olsun zavallılar. Susun artık!" diye azarı çekince tüm kalabalık adeta sessizliğe büründü.

Sınav sonunda güler yüzle çıkan kardeşim bizi mutlu etmiş, duyarlı polis memuru çok önemli bir amaca hizmet etmiş, gençlerin bu saçma sistemden en az zararla çıkmalarına yardım etmişti. Orada ki tüm öğrenciler adına teşekkürler benden babacan polis memuruna...

 
Toplam blog
: 5
: 681
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

İçinde yaşadığım karışık şehir İstanbul! Her sabah ve her akşam çektiğim dayanılmaz trafiği, iç i..