Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Sincan, Silivri, Karaman Gibi Yerlerin Malum Şöhreti Halkını Mutlu mu Yoksa Rahatsız mı Ediyordur?

Sincan, Silivri, Karaman Gibi Yerlerin Malum Şöhreti Halkını Mutlu mu Yoksa Rahatsız mı Ediyordur?
 

Malum 1997’de hükümete gözdağı vermek için Ankara’nın Sincan ilçesinde tanklar yürütüldü. Keza 1996’da Balıkesir’in ilçesi Susurluk’ta meydana gelen kazada derin devlet ortaya çıktı. Karaman tecavüzlerle gündeme geldi. Ve Silivri Türkiye’de Ergenekon, Balyoz gibi siyasi yargılamaların merkezi oldu. Belki başka yerler de vardır; Soma, Ermenek, Hopa…

Şöhret ama kötü şöhret, bu olayların hiçbiri o yerlerin yüzünü ağartacak cinsten değil.  Olsun yine de hiç tanınmamaktan bilinmemekten iyidir diyenleriniz olacak.

İnsan merak ediyor mesela Silivri’de onca yargılamalardan, cezaevlerinden, suçlu suçsuz insanlardan dolayı nasıl bir değişim olmuştur.  Bizdeki Silivri imajını soracak olursanız Silivri’nin yoğurdunu bile unuttuk.

Bu, oraların insanına sorulsa olmasaydı daha iyi olurdu derler mi acaba? Şüphesiz daha iyi olurdu ama şimdi kabul edelim ki sonuçta da adları duyuldu. Belki oralara ilgi artı.  Allah kahretsin 300 insanımız ölmüş Soma’yı insanlar bilse tanısa nolur!

Dikkat edilirse bir tane olsun yüzümüzü ağartacak, gurur duyacağımız olay yok, bir gün umarım şehirlerimiz daha güzel olaylarla gündeme gelirler.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..