Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

15 Eylül '11

 
Kategori
Siyaset
 

Sindire sindire okuyor

Sindire sindire okuyor
 

Türkiye’yi sarsan ses kayıtlarına bir yenisi eklendi. Bu kez bomba MİT’te patladı. Yeni ses kaydının MİT- PKK-İmralı pazarlığına dair olduğu iddia ediliyor. Haber dün sabah PKK’ya yakın bir ajansa düştü.( Dicle haber Ajansına) Ajans hack’lendiğini duyurup kaldırdığında haber internette yayıldı.

Görüşmeler halen PKK'yı resmen tanıyan ve himaye eden Norveç'în Başkenti Oslo'da yapıldığı konuşmalardan anlaşılmaktadır.


İddialara göre, Türkiye'den iki MİT görevlisi Mit müsteşar yardımcısı Afet Güneş ile şu anda Mit Müsteşarı olan Hakan Fidan ile terör örgütü PKK'nın Avrupa'da yaşayan lider kadrosundan üç isim, koordinatör ülke temsilcisi nezdinde Oslo'da bir araya gelindiği ve bu görüşmelerin "Habur Rezaleti" sonrası yapıldığı tahmin edilmektedir.

Muhalefet partilerinin "hükümetin PKK ve İmralıyla görüşmeler yaptığı" duyumlarını aldığını ve görüşmeler yapılıyorsa neyin pazarlığının yapıldığının açıklanmasını istediği günlerde;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "hükümetin terör örgütüyle herhangi bir pazarlığının olmadını, bunu iddia edenlerin ise şerefsiz olduklarını" kamuoyuna deklere ettiği hala hafızalarda yer almaktadır.

Sanal aleme düşen ve Oslo'da yapılan bu görüşmeler şayet doğruysa hükümetin en üst düzey yetkililerinin PKK veÖcalan ile görüşmeler yürüttüğü açıkca görülecektir.

Hükümetin en üst düzey yetkilileri tarafından "çok gizli" kaydıyla yürütülen bu müzakereler esnasında Öcalan'la ilgili yaşanan sıkıntılar ise çok ilginç;

"Bakın çok samimi söylüyorum sıkıntıyı. İçeri giriyoruz konuşmuyoruz. Biz sana bilmem ne getirdik falan demiyoruz. Al şunu içinden oku diyoruz. Çünkü bu kadarda deklare etmek istemiyoruz. Açıkçası adam bir başlıyor zaten o da böyle sindire sindire okuma derdine oturuyor. Bir buçuk saat okuyor. Biz de mutfak kadar bir yerin içerisinde boş boş oturuyoruz. O okuyor biz oturuyoruz. Artık bir buçuk saatin sonunda zaten üstünde çok da tartışma yapmak istemiyoruz. Şimdi sen çevir arkasını diyoruz ne diyeceksen de diyoruz. Onunda yazması maşallah bir yarım saat kırk beş dakika sürüyor. Ona da yalvarıyoruz ne olur kısa yaz diye"

Öcalan'la "yol haritasını" belirlemeye çalışan MİT yetkilileri öyle anlaşılıyor ki; kısa yazması için Öcalan'a yalvardıklarını söylüyorlar.

Sanal aleme düşürülen PKK'nın Avrupa temsilcileriyle yapılan görüşmelerde önemli bir tespit de, Habur Rezaletinin öncesinden de, sonrasından da hükümetin bilgisi olduğu, bu senaryonun hükümetle birlikte yazıldığı iddialarıdır."İyi şeyler olacak" denilen kurgunun "habur kurgusu" olduğuda -şayet bu görüşmeler doğruysa- açıkca ortaya çıkmış görülmektedir.

Genel seçimler öncesi "şahin gömleğini giyen" Başbakan'ın aslında PKK ve İmralı ile üst düzey yetkilileri ile devamlı dialoğ içinde olduğu, ancak bu görüşmelerin "çok gizli" bir şekilde ve "özenle" yürütüldüğü de aşikardır.

MİT üst düzey yetkilileri tarafından yürütülen bu operasyola ilgili "görüşmelerin sanal aleme nasıl düştüğü, zamanlamasının hangi amaçlara hizmet için ayarlandığı ve neyin amaçlandığı" ise kocaman bir soru işareti olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu konuyla ilgili ise şu ana kadar Hükümet kanadından resmi bir açıklama gelmemesi de düşündürücüdür.

Öcalan'ın kendisine sunulan önerileri "sindire sindire" okuma isteği ve MİT yetkililerininde "daracık bir alanda saatlerce Öcalanın metni "sindire sindire okumasını" beklemeleri ise diğer bir çarpıcı noktadır.

Başbakan'ı ve özelliklede MİT'i sıkıntıya düşürecek bu konuyla ilgili kamuoyuna geciktirilmeden gerekli açıklamalar yapılarak, gerçeklerin halkımıza artık açıklanması gerekmekterdir.

Sonsuzluk Osman Özeker 14.09.2011

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..