Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

İstanbul'da Koç Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Kitap okumayı, öğrenmeyi, yazı yazmayı seven biriyim. Türkiye'nin daha gelişmiş bir ülke olmasını isteyen biri olarak, Türkiye'ye ve sorunlarına önem veriyorum ve bunlara çözüm üretmek adına neler yapabileceğimiz hakkında fikirler üretmeyi ve bunları yazmayı sevi..

Devamı
 
 
İngiltere'de şeriat mahkemesi kurulacak

Yargı sisteminde evrensel hukuk kuralları geçmelidir, yoksa senin dediğin gibi toplulukarın inanç sistemi farklılıklarına göre yargılama sistemleri getirilirse sonunda kaos çıkar. O zaman ben de anarşiyi savunuyorum, beni de anarşi mahkemelerinde yargılasınlar, yani hiç yargılamasınlar. Hem şeriata göre yargılancaksa, islamda erkek karısını çok rahat bir şekilde dövebiliyor, farzet ki bir müslüman bir ingiliz kadınla evli ve karısını dövüyor. Kadın da bu durum karşısında şikayet ettiğinde neye göre yargılancaklar, şeriata göre adam haklı ama evrensel hukuk kurallarına göre ise kadın. Bu ilk anda aklıma gelen basit bir örnek, çok daha çarpıcı örnekler verilebilir elbette.

21 Eylül 2008 17:22
Osmanlıyı batıran ordu-siyaset çatışmasına hayır!

Ordunun siyaset üzerindeki değerlendirmeleriniz çok yerinde. Ordu siyasete müdahale ettikçe, demokrasi de o kadar darbe alıyor ülkemizde. Seçimlerde oy kullanmayı demokrasi sanan zihniyet ise ordudan medet umuyor ve ordu şakşakçılığı yapıyor; ne kadar acı. Söylediğiniz gibi artık ordu tamamiyle şeffaf bir yapıya kavuşmalı ve elindeki silahtan siyasi zorbalık yapma gücünü almamalı. "Siyasete uzanan ordunun elleri kırılsın" ...

13 Mart 2008 21:30
Beyrut bir zamanlar Ortadoğunun Paris'iydi

Ne yazık ki İslam ülkelerinin ilerlemesi batılı güçler tarafından iç savaşlar, kargaşalar yaratılarak engelleniyor ve bu ülkeler baskıcı reejimlere terkediliyor. Sonra da birileri demokrasi getiriyor. Bu kısır döngüden nasıl kurtulunabilir acaba?

24 Haziran 2007 23:21
 
Toplam blog
: 1
: 2079
Kayıt tarihi
: 26.03.07