Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '20

 
Kategori
Sinema
 

Sinema Sektörü Ölüyor mu?

Koronavirüs insanları öldürdüğü gibi bir çok sektörün de sonunu hazırlıyor, öldürüyor. Büyük emek harcanan film çekimleri günümüzde yok denecek kadar az. Kamera önünde ve arkasında yüzlerce çalışan emeklerinin karşılığını alamıyorlar, zira yapımcılar ürettikleri filmleri değer fiyata satamıyor. dolayısıyla da emeklerinin karşılığını alamıyor.

Neden? bu yapımların gösterime gireceği sinemalar virüs nedeniyle kapanıyor. Ayakta duramayan bir çok sinema salonu kapandı. Öldürücü virüs insanları sinemaya sokmuyor!

Birçok yapımcı ellerindeki yapımları değer fiyata pazarlayamıyor, bekletiyor. Nereye kadar? Virüs biter mi diye bekliyor. bu defa sinema yerine filmler dijital platformlara satılıyor oralarda gösterime giriyor. En son örneği Çağatay Ulusoy geçtiğimiz Ağustos ayında başrolü oynadığı "Mücadele Çıkmazı" sinema filmi gösterim için Netflix'e satıldı. OGM Picture'sin yapımcısı olduğu, Ayla, Müslüm ve Turkish Dondurma gibi kaliteli filmlerin ünlü yönetmeni Can Ulkay'ın son sinema filmi 15 Mart 2021 yılında Netflixte yayına girecek.

Paralı dijital platformda sadece üye olanlar seyrediyor! Oysa kapalı ve açık sinemalarda milyonlarca kişi seyredebiliyordu.

Geçtiğimiz hafta içinde Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sinema ve Tiyatro işletmelerine Aralık ayı başından itibaren maddi destek yapılacağı açıklamasını yaptı. Hiç olmazsa bazı işetmeler, özel tiyatrolar  kapanmayacak, ayakta kalabilecekler. Halkın tek eğlencesi olan Sinema sektörü bu virüs belası yüzünden kapanmayacak, bu günleri geçirecek mevcudiyetlerini koruyabilecekler.

Dünyamız insanı yüz yüze konuşmak yerine cep telefonlarına sarıldılar. Koronavirüs nedeniyle kapalı Sinemada salonlarında izleyemedikleri filmleri televizyonlarda, internette dijital platformlarda izliyorlar.

1970'li yıllarda Yeşilçam filmleri milyonlarca izleyicisine kışın kapalı sinemalarda, yazın yazlık sinemalarda ulaştığı unutmayalım.

Bu Koronavirüs belası insanlarımızı öldürse bile, bu günler geçecek, Sinema Sektörü ölmeyecek, bu işten ekmek yiyen Sanatçısı, kamera önü ve arkası ile beyaz perdeye aktaran sinemalar ayakta kalacaktır, kalmalıdır.

Saygı ve Sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..