Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '09

 
Kategori
Sinema
 

Sinemanın unutulmaz müzikleri

Sinemanın unutulmaz müzikleri
 

Sinemanın Unutulmaz Müzikleri


Sinemadan unutulmaz replikler ve sahneler derken zincirin son halkası olan sinemadan unutulmaz müzikler kalmıştı. Bu yazımla zincirin son halkasını da eklemiş olacağım. Tabi film müzikleri denince iki ayrı kategoride yazmak lazım. Bu yazım dünya sinemasından örneklerle bezenmiş bir yazı olacak. Türk sinemasını başka bir yazıya saklamayı yeğledim. Çünkü sinemamızın enfes Anadolu türkülerini ve birbirinden güzel şarkılarını bir yazı içinde hiç etmek istemedim.

Müzik sinemaya renk katan en önemli öğelerden biridir. Sahnenin içeriğini izleyiciye aktarırken en büyük etkiyi müzikle bırakmak mümkündür. Tabi bazı filmin müzikleri o kadar şahane oluyor ki, filmi gölgesinde bırakıyor adeta. Bazılarında bir şarkı çok şey ifade ederken bazılarında filmin tüm müzikleri başlı başına alıp götürüyor insanı. İşte sinemanın kulaklarımızdan eksilmeyen unutulmaz müzikleri:

    Titanic filminin Celine Dion'un seslendirdiği "My Heart Will Go On". Leon filminden "Shape Of My Heart" ve "What's Happening Out There". Gladyatör filminde Enya'dan "Now We Are Free". Braveheart(Cesur Yürek) filminin unutulmaz müziği. Sweet November(Kasımda Aşk Başkadır), yine Enya ve "Only Time". Bodyguard filminde Whitney Houston'dan "I Will Always Love You". Ghost(Hayalet) filmi ve "Unchained Melody". 1492:Conquest Of Paradise(1492:Cennetin Keşfi) filminden Vangelis imzalı film müziği. Love Actually(Aşk Her Yerde), Dido'dan "Thank You". Forrest Gump filminden Alan Silvestri imzalı film müziği. Pulp Fiction(Ucuz Roman) ve "Misirlou". Time Of The Gypsies(Çingeler Zamanı), Goran Bregoviç imzalı "Ederlezi". The Rain Man(Yağmur Adam) filmi ve The Belle Stars "Iko Iko" şarkısı. Top Gun filminden "Take My Breath Away". Evita'dan Madonna yorumuyla "Dont Cry For Me Argentina". Beetlejuice(Beterböcek) filminden "Shake Shake Senora" şarkısı. Bir diğer ismi "Jump In The Line". The Last Mohican(Son Mohikan) filminin müziği. Schindler's List(Schindlerin Listesi) filminin müziği. Requiem For A Dream filminin Clint Mansell imzalı müziği. Film anlatmak istediğini seyirciye iyi aktarabiliyorken, müzik eşliğinde kanınıza işleyecek kadar etki bırakıyor. Bir çok haber bülteninin de jenerik müziği olmuştur. The Butterfly Effect(Kelebek Etkisi) filminin finalinde çalan Oasis'ten "Stop Crying Your Heart Out". Slumdog Millionarie filminin soundtrackinden "Latika's Theme". The Good, The Bad And The Ugly(İyi, Kötü ve Çirkin) filminin Ennio Morricone imzalı film müziği. La Finestra Di Fronte(Karşı Pencere) filminin finalinde kulaklarımıza çalınan "Gocce Di Memoria" şarkısı. Saw(Testere) filminin Charlie Clouser imzalı "Hello Zepp" müziği. The Lake House(Göl Evi) filminden "I Cant Seem To Make You Mine" şarkısı. Back To The Future(Geleceğe Dönüş) filminin müziği ve "Earth Angel" şarkısı. Nothing Hill(Aşk Engel Tanımaz) filminden Ronan Keating imzalı "When You Say Nothing At All". Pretty Woman(Özel Bir Kadın) filminden Roxette imzalı "It Must Have Been Love". The Fast And The Furious(Hızlı ve Öfkeli:Tokyo Drift) filminden Teriyaki Boys ve "Tokyo Drift". Spider Man(Örümcek Adam) filminden "Hero".
Haliyle bunların yanında birbirinden ayrılmayacak kadar enfes müziklerle bezenmiş soundtrackler de mevcut. Her bir şarkısı, her bir müziği filmi daha da güzelleştiren filmler var. İşte onları da isimleriyle belirtmek gerekirse:
    Rocky serisinin müzikleri. The Lord Of The Rings(Yüzüklerin Efendisi) serisinin müzikleri. The Godfather(Baba) serisinin müzikleri. Matrix serisinin müzikleri. Amelie filminin müzikleri. The Rock(Kaya) filminin müzikleri. Kill Bill filminin müzikleri. Chicago filminin müzikleri. Moulin Rouge(Kırmızı Değirmen) filminin müzikleri.
Müzik konusuna girince işin içinden çıkmak bir hayli zor oluyor. Unutulan bir çok şarkı ve müzik vardır muhakkak. Aklıma ilk gelenler ve arşivimde bulunanlar bunlar. Umarım yazımı keyifle okursunuz. İyi günler, sağlıcakla kalın.
 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..