Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Sınıf atlamak isteyen kadınlar

Sınıf atlamak isteyen kadınlar
 

neyi satıyoruz?


Sınıf atlamak isteyen kadın, Kadın (lık), ciddi pazarı olan, arz talep oranlarını etkileyen önemli bir ekonomik enstrüman oldu. Ürün ne olursa olsun, hedef kitle ne olursa olsun, pazarlama stratejileri içinde Kadın(lık) mutlaka yer alıyor. Fakat pazarlama aracı olarak kullanılan kadın(lık), bir anda pazarlanan ürünün bizzat kendisi oluveriyor.

Güç oluvermiş kadın(lık), peki bu güç içinde kadın ne kadar güçlenmiş? kendine ne katmış.? Prototip kadınlar oluşmuş, yüzlerinde kişiliklerinin izlerini sildikleri estetiklerle, aynı renk saçlarla ve makyajlarla ortalık Ceyda ve Esra lar dan geçilmez olmuş. En basit sebep - sonuç bağlantıların kuramayan dünyalık meselelerden bi haber, ama en son trend makyaj, kıyafet , nereye gidilir, konusunda sor söylesin kıvamında bir şey.

Bir kadın bunu kendine neden yapar? Neden kendini bedenine hapseder? Kendini bir görüntü olmanın ötesine taşımaz? Kadın erkek ilişkilerinde ki ekonomik Pazar zengin erkek ve güzel kadın ürünü üzerine kurulunca erkekler zenginleşme, kadınlar ise güzelleşme derdine düşmüş.

Sözüyle, fikriyle, ürettiği ile değer olmayı zahmetli bulan, ve kısa yoldan dünya nimetlerinden yararlanmayı isteyen new age kadınlar, memnun olmadıkları sınıflarını, sıçrama tahtası olarak gördükleri, zengin olmasının dışında başka da bir ön gerekliliği olmayan erkeklerle değiştirmeyi amaçlayınca, oluşan pazarlama stratejileri içinde ruhsuz bir et parçası olarak yer almaktan hiç rahatsızlık duymaz olmuş ve ciddi bir Pazar oluşturmuş.

Kendi dışında herkesi suçlayan kadınlara…

 
Toplam blog
: 32
: 1690
Kayıt tarihi
: 16.09.08
 
 

1970 yılında istanbul'da doğdum. Marmara üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunuyum. Psik..