Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sınır ötemize yolculuk

Sınır ötemize yolculuk
 

sıradışı


Bugün sınırlarımızın ötesine geçecek bir şey yapmak ister misiniz? Hepimizin sınırları farklı; ama öylesine de çok ortak sınırlara sahibiz ki! Bu nedenle hepimiz için geçerli bir sınır ötesi harekat planlamak hiç de zor değil.İşte bir örnek! Bir düşünün, arkadaşım diyebileceğiniz kaç kişi sayabilirsiniz? Bu arkadaşlarınızın kaçını siz, arkadaş olma amacıyla seçtiniz, kaçı rastlantısal oldu? 

Hepsi de, bir şekilde, “gidip de arkadaş olabileceğim birini bulayım” şeklinde olmadığı kesin! Oysa böyle bir şey söyleyip harekete geçmek… biraz delice mi geliyor? Arkadaşlıkların dostluklara dönüşebileceklerini düşünerek uçlaştıralım. Ne kadar çok dostunuz olmasını isterdiniz? Çok mu? Öyleyse neden bugün yeni bir arkadaş bulma hedefi koymayalım önümüze? Yeni insanlarla tanışmak bütün yapmamız gereken. Bunlardan biriyle bir arkadaşlık geliştirme şansımız ortaya çıkar böylece. Ne kadar çok arkadaşımız olursa, kendimizi o kadar sosyal bir birey sayabileceğimizi anımsayın. Öyleyse arkadaş avına çıkmak hiç de delice bir fikir gibi gözükmüyor artık, değil mi? “Yok ağam, ben bunu gene de tesadüflere bırakayım” da diyebilirsiniz. O zaman siz kendinize başka bir sınır ötesi harekat planlayın, hoşunuza gidecek şekilde. Örneğin ofisinizin dekorunda bir değişiklik yapın, yeni bir bitki ekleyin veya bir kanarya gibi zamanınızı geçirdiğiniz mekanda size eşlik edecek bir yoldaş edinin… vs. 

Ben size bir örnekle yolu gösteriyorum, siz dilediğiniz şekilde gidebilirsiniz. Amaç sınırlarımızı aşacak bir şey bulmak bugün için. Bugünün sonunda, uyumak için yatağa gireceğinizi anımsayın. Hangi ruh halinde olmak isterdiniz! “O halde” olmayı sağlamak için daha zaman var, değil mi? 

Hiçbir ruh hali size, sınırlarınızı genişlettiğinizde kendinizi içinde bulacağınız o ruh halinin hazzını vermeyecektir. Bunu zaten hepimiz biliyoruz bir şekilde. Sadece bu konularda tembeliz insan tabiatımızla! Bu yazı hepimizin içinde var olan o ortak tembel yanımız için bir anımsatma. 

BU YOLCULUĞU HER GÜN YAPABİLİRİZ! 

Sınırlarımızı genişletmek için her gün yeni bir yol bulabiliriz. Hayat zaten bizi sürekli buna zorlamıyor mu? Böylece akışa uyum sağlamış olacağız bilinçli bir şekilde. Ne kadar kendi sınırlarımızı genişletirsek, o kadar renklenir yaşamımız, kendimizi daha doyumlu hissederiz, daha az yakınırız. Tekdüzelikten çıktığımız bir gün olsun hepimize! 

izzetbalci@ziprotek.com 

 
Toplam blog
: 75
: 1163
Kayıt tarihi
: 06.06.11
 
 

Zihinsel Programlama Teknikleri(NLP, Hipnoz, Meditasyon..vs.) alanında, uzun yıllardır araştırma ..