Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Sınır ötesi

Sınır ötesi
 

Türkiye’de sınır ötesi operasyon gündemdeki yerini korurken dünyanın dört bir yanından operasyon karşıtı mesajlar geliyor.

Ülkemiz için terör kaynağı olmuş bataklık için herkes endişeli..

İlginçtir en çok karşı çıkanlar Dünya silah pazarlarını besleyen karışıklık arttıkça, terör can aldıkça, insanlar öldürüldükçe daha da zenginleşen ABD ve uydularıdır.

Tezkere kararını alacak meclisimizde bile teröriste barış güvercini diyenler de mevcut.

Diğer taraftan ABD’de kabul edilen soykırım tasarısı toplumumuzda kuşatılmışlık duygusunun hakim olmasına yol açmıştır. Düne kadar PKK ile savaşacak güçleri olmadığını söyleyip, Türk ordusuna meydan okuyan Barzani operasyon ciddiyetini anlayınca hemen ağız değiştirdi. Dolaylı da olsa ‘’PKK terör örgütüdür’’ diyebildi. Bu da Barzani’nin anladığı dilden konuşmanın gerekliliğini ortaya koymaktadır.

Kendilerine karşı doğrudan bir saldırı olmadığı halde sırf ABD’nin yanında işgal eylemine katılan sözde demokrasi ve insan hakları savunucusu devletler katledilen Türkler olunca derin bir sessizliği gömülebiliyorlar. Türkiye terörü etkisizleştirip sona erdirici manevralar yapınca da ‘’karşıyız da karşıyız’’ nakaratına başlıyorlar.

Türkiye Dünya kamuoyuna bir mesaj vermiştir. Yıllardan beri başına bela olmuş terörü bitirme kararlılığıdır bu… Şu aşamada Türkiye’nin geri adım atması caydırıcılığını kaybetmesine neden olacaktır.

Hükümet halkımızı kuşatılmışlık duygusundan kurtarabilecek önlemleri almalıdır.

Öfke yerine soğukkanlı hareketi seçmeliyiz.

Bu belalı coğrafyada oynanan satranç oyununda doğru hamleleri zamanında yapabilmeliyiz.

Karikatir Hürriyet'ten.

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..