Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Sınırda Rus ruleti

Sınırda Rus ruleti
 

Rus uçağının düşürülmesi, maalesef devletimizin yaptığı saçma hamlelerden bir tanesi daha olarak tarihe geçmiştir. Neden? Diyeceksiniz ki dedelerimiz atalarımız şöyleydi böyleydi gerekirse Rusya'yı da alırız karşımıza... Geç. Ülkeni bölmeye çalışan düşman ordularına karşı toprağını, başında büyük bir strateji dehası varken ( M.Kemal Atatürk ), ölüm kalım meselesi diyerek kazandık biz o savaşları. Bugünkü durum ise; Işid terör örgütünü bombalayan Rus uçağı, ülke sınırımıza ''Paralel'' geçmiş. geçerken de uçta kalan ufak bir bölümü ihlal etmiş, sen de gidip tüm ticaretini, gelir gider dengeni, enerjini, en önemlisi ülke güvenliğini riske atarak o uçağı vuruyorsun. Atalarının yaptığı ile aynı şey mi bu? Ve şunlara dikkat edelim; Daha önce sınırlarımız ihlal edildiğinde ABD ''Saldırabilirdiniz'' diye açıklama yapmıştı. Rus uçağı düşürüldükten sonra ise ABD nin ilk açıklaması ''Türkiye ile Rusya arasındaki bir olay'' Bu arkanızda olduğunu sandığınız ABD'nin Türkiye'yi nasıl Rusya'ya karşı kışkırttığının kanıtıdır.

NATO Rusya'yla çatışma istemediğini açıklarken, terör saldırısına uğrayan Fransa ise dün Rusya'yla iş birliği yapıldığını açıkladı. Tüm Avrupa ülkeleri hatta Müslüman ülke İran dahil Rusya'nın arkasına geçmiş oldu. Ayrıca geçen hafta ışidin Paris'teki terör olaylarının bir sonraki günü G20 zirvesinde Putin açıkça şunu söylemişti ''Aramızda Işidi destekleyen ülkeler var'' Bu zirveden kısa bir süre sonra Türk devleti, Türkmenleri bahane edip, Işidi bombalayan rus uçağını düşürerek ışide yapılan bir saldırıyı engellemiş oldu. Bu sınır ihlali, istense daha önce de katledilen Türkmenlere olduğu gibi görmezden gelinebilirdi aynı Yunanlıların Bulamaç ve Eşek adalarını işgal ettiğinde olduğu, ya da pkklıların çözüm sürecinde ülkenin içine kadar girdiğinde yapıldığı gibi...

Açık açık söylüyorum. Tek başına Rusya'yı karşına almaya kalkarsan, adama ilk sırayı verip içi mermi dolu silahla rus ruleti oynatırlar. Milliyetçilik, Vatanseverlik tanımlarını aptallıkla karıştırmayın. Kendi ülkesinin içindeki pkk sorununu bile çözüm süreci diyerek alevlendirmiş bir devletin, gidip Rusya gibi Dünyanın en güçlü 3 ülkesinden birine kafa tutmaya çalışması ve halkına bunu büyük meydan okuma diye inandırıp Ruslara karşı düşmanca yaklaşılmasına sebep olması, ülkenin geleceğinin ne kadar karanlık olduğunun göstergesidir.

 
Toplam blog
: 2
: 151
Kayıt tarihi
: 28.11.15
 
 

Eleştiren, yorumlayan, analiz yapan, empati kuran, anlamaya çalışan, müzikle uğraşan, araştırmacı..