Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sinirinizi Kontrol edebilirsiniz

Sinirinizi Kontrol edebilirsiniz
 

zihninizi rahatlatabilirsiniz


ÇOK MU KIZDINIZ, BİRİSİNE DERDİNİZİ ANLATAMIYOR MUSUNUZ, ARAMAMANIZ GEREKİRKEN KENDİNİZİ TUTAMAYIP ARAMAYA VE HER ŞEYİ MAHVETMEYE Mİ TEŞEBBÜS EDİYORSUNUZ !? DURUN !

Hemen kağıdı kalemi alıp, ya da bilgisayarınızda bir dosya açıp yazmaya başlayın. Tüm duygu ve düşüncelerinizi, öylesine aklınızdan, içinizden neler geçiyorsa hepsini yazın. Kendinizi hiç kısıtlamadan zihninizi boşaltın kağıda. Sanki o kişi karşınızda öylece duruyo ve siz de onun yüzüne yüzüne söylüyormuşunuz gibi yazın. Ağzınıza ne geliyorsa hepsini düşünmeden akıtın kağıda. Ve sonra bir kenara çekilip rahatlamanın tadını çıkarın. Size iyi gelecektir.

Söylenemeyen duygu ve düşünceler gitgide katlanarak zihninizde büyür, sonrasında da bedende ve hayatta başka şeylere dönüşür. Oysa bu yöntemle duygu ve düşünceler bedeniniz arcılığıyla ( parmaklarınızın aracılığıyla) kağıda aktarılır ve zihinsel bir rahatlama olur. Olumsuz düşünce döngüsü kırılır.

Aradan zaman geçtiğinde ve kendinizi daha normal hissettiğinizde yazdıklarınıza dönün ve okuyun. Bakalım bakış açınız hala aynı mı? Kendinizi şimdi aynı mı görüyorsunuz? Ertesi gün tekrar okuyun bakalım yazdıklarınızı, acaba hala öyle mi düşünüyorsunuz, hala öyle mi hissediyorsunuz kandinizi. Hala o kişiye bunları söylemek ya da o mektubu göndermek istiyor musunuz? Şimdi o kişiye söylemek istediklerinizi bir daha yazsanız nasıl yazardınız acaba? Büyük bir ihtimalle kızgınlık seviyeniz düşmüş, olumsuz duygu seviyeniz düşmüş olacaktır. Belki artık o kişiye ulaşıp kendinizi ifade etmeye bile gerek kalmamıştır. Sonrada yazdıklarınızı imha edin:) çünkü artık içsel olarak sorunu hallettiniz, siz duygu ve düşüncelerinizi dönüştürdünüz, şimdi kağıttaki yazılarda küle dönüşebilir :)

Eğer yeterli bir dönüşüm, daha farklı bir bakış açısı, sakinlik kazanamadığınızı hissediyorsanız tekrar yazın ve bir kaç saat daha bekleyin. Sonra yine yazdıklarınızı ve duygu durumunuzu gözden geçirin. Mutlaka daha sakin ve daha akıllıca adımlar atacaksınız.

Sevgiyle ve sağlıkla ilerleyin...

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..