Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

25 Eylül '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Sınırsızlığın sınırında

Sınırsızlığın sınırında
 

Bu DURU'mun son resmi. Onun her konuyla yakından ilgisi var bu aralar


Sınırsızlığın sınırında, ayaklarında özgürlük zincirleri. Özgürlük incir tadı yapışkanlığıyla yapışır yakana. Kurtulamazsın. Gözlerinde mavi-yeşil su rengi, içinde kıpırtılar, içinde yarım yamalak yarımlıklar, ayırt edemezsin çok kefeli terazilerin var. Her şeye yetişmişsin ama yetemezsin gibi hissedersin, hiç bir şeye yetişemediğin gibi.

Anlatsan bir türlü, anlatmasan derinine çok türlü. Dem, hem zaman hem de kan demek. İşte aynen onun gibi. Demlenmeye alırsın kendini. Çelişkiler, şarapla ibadet sevgisinin aynı çizgide olması ve yol alması gibi. Hani ne ondan geçebilirsin ne de öbüründen ya.

Belirsizlikler, acaba oldumulara yol verir. Telaşlar, bir şeyleri bir şeylere yetiştirmeye denk etme çabası. Hiç bir şeye yetilemediğini unutmuş gibi. Sakinlikler, artık her şey zamanla hiç bir şey olabilir. Öğrendiğin en büyük ders bu.

Olsa çok sevineceksin tüm acılı yorulmaları bilinçle bilmene rağmen. Olmazsa olmaz ne yapalımın sonucu derin bir nefes alımı şekline dönüşür sessizce. Beklersin. Ellerine bakarsın kocaman bir acabalar ordusu gelmek üzere üzerine. Acaba hiç mi? Acaba nasıl? Acaba neden olmadı? Acaba olacak mı? Acaba ….?

Soru tarlalarında bir başına ne yürüyebilirsin ne de kaçabilirsin bu noktaya gelmeden önceki zamanlara. Günlerin sayıldığı, sayılmakla tükenmeyen tik-takların o davul sesine dönen fırıldakları. Daha dün mahallenin bütün erkeklerini geride bırakarak topaçı en hızlı çeviren sen değil miydin? Ne vakit bu kadar büyüdün de bu kadar yoruldun? Biri bir topaç verse eline yeniden çocuk olabilirsin, gözlerinde yine aynı pırıltı. Saçların lüle lüle, o geliyor diye süslendin değil mi?

Gelsin istiyorsun gelsin de yeniden başla. Hayır, balkonun demirindeki o karga seninle alay etmek için bağırmıyor o kadar da alıngan olma. Ne dersin hep “Her şeyin hayırlısı” bazen olması hayırlıdır iyi ki olmuşlar dersin bazen de olmaması. Bu gün istediğin yemeği pişirmek gibi değil, istediğini pişirirsin de yiyebilir misin mesela? Kendinle çekişmekten vaz geç artık. Olsa iyi olurdu, olursa olur olmazsa sağlık olsun gerisi hikaye…

O kadar comert davranmış ki Yaradan elindekilerle yetin gerisi senin değil zaten, sakın unutma. Olmayanın sadece yokluk kederi olanların bin türlü derdi var yaşadın, senin aklın hala bir karış havada mı? Bırak düşüncelerin bölmesin uykunu, uykuların eksik, uykularında kenetleme sıkmaktan çeneni. Olanların önüne geçebildin mi bu güne kadar?

Beklediğin bu zamanlar, sen telaş etsende etmesen de geçecek. Sen, senden öteye geçemezsin. Ne dersin hep “Her şeyin hayırlısı” Beklemek bile güzel, güzel olan beklentileri umut etmenin o yeşil eşiğinde, eşik de belirsizlik sızıları, o sızıları bi atlat net görecek gözlerin artık rüyalarını bile. Sevgiler sun kendine, kendi kendine yettiğin her nefesle birlikte…

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..