Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '08

 
Kategori
Siyaset
 

Sinopu bilir misiniz, Türkiye'nin neresindedir.

Sinopu bilir misiniz, Türkiye'nin neresindedir.
 

Sinop adası nerededir ?


Sinop Türkiye'nin kuzeyinde en uç noktada adeta eski sovyetleri izler gibi denize açılmış küçül bir ada şehridir, ülkenin en güzel tatil beldelerinden birisi olmakla beraber yeşille mavinin kucaklaştığı bu cennet şehiri tanıtmak istedim.
Sinopa gelenler görenler bilir gerçekten bir doğa harikası bölgelerimiz vardır, Erfelek ilçesinde bulunan şelaleler, Boyabat ta Bizans kalesi ve buna bağlı olarak tarihi kalıntılar, Sinop ta yine ülkemizin ilk ve tek cezaevi olma özellğine sahip ünlü Sinop cezaevi, Durağanda buzluk mağarası, Bol oksijenli Yüksek yaylaları görülmeye gezilmeye değer.

Bu cennet ilimizin bu kadar doğal tarihi kültürel yapıya sahip olmasına rağmen geleceğin çernobili yapmak isteyen düşünce ve zihniyetler var, sinoplu ve sinopu sevenler buna destek vermediği gibi gerçek anlamda tepkilerini ortaya koymuşlardır.

Sinopta 2007 yılında Nükleer enerjiyi protesto etmek için ilimize gelen birçok üniversiteli öğrenci kardeşimiz denizde boğularak hayatını kaybeden arkadaşlarının acısıyla memleketlerine dönmüşlerdir.

Şunu söylemek istiyorum, bergamalılar Vikingler gibi soyunup çıplak protesto ettiler, Sinopludamı soyunması gerekiyor.
Ülkenin tarih, doğa ve kültür hazinelerinin yok edilmesine gözmü yumalım, Hamsilos ulu önder Atatürkün Samsuna çıkmadan önce demir alıp gizlendiği koydur, bu bölge nükleer santralin yapılmasıyla yeşil alanda hamsilos koyu da tarihe karışacaktır.

Hamsilos koyu, verdiğim bu link sinopu tanımanıza yardımcı olacaktır, http://www.mavicennetsinop.tr.gg/

Hamsilos Koyu bugün bir bir milli parktır ve Sinop şehir merkezine oldukça yakın olduğu için, Sinop halkının en önemli piknik alanıdır.
Ayrıca Karadeniz'de çok az olan koylardan biri olarak fırtınalı havalarda balıkçıların sığınağıdır.

Tarihte Diojenin memleketi Sinop uzun yıllar önce bir yanardağın kalıntılarından oluştuğunu biliyormuydunuz? bugün Sinop'un en yüksek tepesi olan eski Amerikan radarının olduğu bölge, bol miktardaki suyun kaynağı sönen kraterdir.

tarihi Sinop cezaevinde yatarken ""Başın öne eğilmesin aldırma gönül aldırma"" şarkısını ünlü Sebahattin Ali yazmıştır, daha kapsamlı diğer mektubunuda okumak isteyenler için link veriyorum. http://www.sinop.gov.tr/bunlarabakin/tarih/memalik2.asp

Nazım Hikmet ve Necip Fazıl'ın da Sinop Cezaevinde kaldığı söylenmekle birlikte bu konuda kesin bir belge yoktur.
http://www.sinop.gov.tr/index_1.asp bu linkte Necip fazıl KISAKÜREK'in zindandan mehmete mektup adlı güzel bir şiiri yer almaktadır.

İktidarın Yok etmek istediği doğasıyla tarihiyle bu cenneti andıran şehir, siz sevgili okurların ziyaretini bekler.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..