Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '14

     
    Kategori
    Genel Sağlık
     

    Sinüzit ve tedavisi

    Sinüzit ve tedavisi
     

    Bildiğiniz üzere Sinüzit, sinüs dediğimiz boşlukların iltihaplanmasıyla ortaya çıka. Sinüsler alında ve yanaklarda (gözlerin altına doğru) bulunur. Sinüslerdeki tıkanıklı antibiyotiklerle ya da burna tuzlu su sıkarak boşaltılabilir. (Bunların dışında bi kap kaynar suya birkaç kaşık sirke ekleyerek buğu tedavisi yapmanın da sinüsleri açmaya yardımcı olduğu söylenmektedir.)

    Genelde en çok şikayet edilen konu baş ağrılarıdır. Başınızı oynattığınızda, merdiven çokarken veya eğildiğinizde yoğun ve zonklama şeklinde ağrı hissediyorsanız bu muhtemelen sinüzit ağrısıdır. Baş ağrısının yanısıra kulak ağrısı ve baş dönmesi de yapabilir.

    Birçok insanda görülen bu rahatsızlık ikiye ayrılır. Bunlar akut sinüzit ve kronik sinüzittir. Akut sinüzit geçiçi bir rahatsızlıktır. Kronik sinüzit ise süreklidir ve tedavisi daha zordur bu durumda kesinlikle doktora görünmemiz gerekir.

    Sinüzitten Korunmanın Püf Noktaları

    ·         Soğukta kalmamaya özen gösterin.

    ·         Duştan sonra ıslak saçla gezme huyundan kesinlikle vazgeçmemiz gerekiyor.

    ·         Sigara zaten içmediğinizi düşünüyoruz. İçiyorsanız bırakın. Buna ilave olarak sigara içilen ortamda bile bulunmayın.

    ·         Kirli hava da sinüslerin dolmasına sebep olur. Elinizden geldiğince temiz havaya çıkın.

    Tedavi Yöntemleri

    ·         Antibiyotik tedavisi

    ·         Buğu ve tuzlu su kürleri

    ·         Cerrahi müdahaleyle sinüslerin boşaltılması

    ·         Balon Sinüsoplasti ile sinüslerin boşaltılması (Klasik cerrahi müdahaleye göre daha Pratik olduğu söylenmekte. Kanlı değildir, dokulara zarar vermeden uygulanır.)

     

    Genel olarak çok endişe yaratacak bir rahatsızlık türü değildir ancak ağrılar can sıkıcı boyuta gelebilir. Kullandığınız ilaçlara karşın uzun yıllar geçmiyorsa cerrahi müdahaleye de başvurabilirsiniz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 549
    Kayıt tarihi
    : 28.01.14
     
     

    Sağlıkla ilgili farklı konularda deneyim ve bilgilerimi paylaşacağım. ..