Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '17

 
Kategori
Futbol
 

Sinyör Can Bartu

Sinyör Can Bartu
 

Can Bartu spora basketbol oynayarak başladı. Altı kez, basketbol milli takım formasını giyen Bartu, daha sonra Fikret Arıcan’ın aracılığıyla fenerbahçede futbol oynamaya başladı.

Can Bartu’ya gerek spor hayatıyla gerekse günlük yaşantısıyla kendisine İtalyanlar tarafından ‘’ SİNYÖR BARTU’’ lakabı takılmıştır. Can Bartu spor tarihimizde ilklerin adamı olarak yerini çoktan almış durumda. Bunlarda biri hem futbolda hem basketbolda milli formayı giyen ilk ve tek kişi olması. Bartu, aynı gün içinde, Galatasarayla oynanan basketbol maçında 28 sayı kaydetmiş ve Dolmabahçe’de oynanan futbol maçına çıkıp 1 gol atmış bir oyuncudur.

Ayrıca 1 Ocak 1961’de, Fiorentina-Glasgow Rangers arasında oynanan final maçında forma giyen, Avrupa Kupaları’nda final maçı oynayan, ilk Türk futbolcusu oldu.

Esas gönlümüzde taht kurması ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan jübilesine Galatasaray forması giyerek çıkması olmuştur.

Belkide günümüz futbolunun en büyük eksiği ve  ihtiyaç duyulan şeylerden biride bu. Bunu yıllar önce ‘’ taçsız kral’’ Metin Oktay ve ‘’sinyör bartu’’  başarmış. Kim bilir belki cesur yürek birkaç futbolcu çıkar ve bunu tekrarlayabilir….

Saygıyla….

 
Toplam blog
: 16
: 318
Kayıt tarihi
: 26.10.16
 
 

Beden eğitimi öğretmeni, hemsball, dart, step-aerobık antrenörü, çeştli spor sayfalarında moderat..