Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '09

 
Kategori
Haber
 

Sıra tren garlarının satışında.

Sıra tren garlarının satışında.
 

10 Temmuz 2009 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nin Ekonomi sayfasındaki habere göre:

''TCDD'ye ait büyük kentlerdeki 25 ana tren garı ''atıl'' olduğu gerekçesiyle satılmak üzere özelleştirme idaresi başkanlığı'na devredildi. Satışa çıkarılacak yaklaşık 9 milyon metrekarelik alanı kapsayan ana tren garları arasında Eskişehir, Sivas, Erzurum, Denizli, Adana, Gaziantep, Kütahya, Konya, Siiirt Kurtalan'da bulunuyor.

Atatürk'ün halkın yararlanmasını istediği için kçşk yapılmasına karşı çıktığı araziye inşa edilen TCDD taşınmazlarından Fenerbahçe Dinlenme Tesisleri de satışa çıkan alanlar arasında yer alıyor.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Taşınmaz Mallar Dairesi Başkanlığı, 1 Haziran'da Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na atıl durumdaki garların satışının yapılması talebi ile resmi yazı gönderdi. TCDD Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsa Apaydın ile Taşınmaz Mallar Dairesi Başkanı Suat Altın imzalı yazıda 5793 sayılı Torba Yasası'nın 43. maddesine dayanarak ihtiyaç fazlası 9 adet taşınmazın ve toplam 8.992.085,17 metrekarelik 25 adet garın TCDD koridoru (trenyolu )dışında kalacak bölümlerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca satışının gerçekleştirilmek üzere değerlendirilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Satılacak garlar: Eskişehir, Kırklareli, Zonguldak, Kayseri, Karabük, Niğde Merkez, Niğde Bor, Balıkesir, İzmir Selçuk, Denizli, Uşak, Erzurum, Erzincan, Sivas, Muş, Siiir Kurtalan,Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep, Konya, Adana, İskenderun, Isparta Merkez, Isparta Eğridir, Kütahya.''

Zor şartlarda, büyük fedakârlıklarla, canlarını vermek uğruna kazanılan bağımsızlık sonrası demir ağlarla örülen ana yurdun tren garlarına geldi sıra.. Sevmedikleri için yok etmek keyif verecektir. Stratejik konuma sahip kurumlar, bankalar, limanlar, gayrımenkuller, araziler, ormanlar, madenler, cennet koylar, deniz yüzeyi ve İstanbul'daki tarihi okulların iş merkezi ve turizm alanında değerlendirilme gerekçesi ile satışa hazırlanmasının ardından sırada tren garları var artık.

IMF den alınan paralar seçim sırasında harcandı. İşçinin, emeklinin, ''tüyü bitmemiş yetimin'', vatanı savunurken şehit düşen Mehmetçiğin geride bıraktığı ailesinin maaşlarını kuşa çevirmek yeterli olmadı. Çöp kutularından, semt pazarlarından kalanlardan karın doyurmaya çalışanlara...Krize karşı koyamayan fabrikaların işten çıkardığı işçilerin haykırışlarına kulak tıkayan, ''Açız, aç ! '' diye haykıran, intihar eden, cinnnet geçiren insanlara ''kriz teğet geçti'', ''dip noktasında'', v.b. sözlerle oyalamak da çare olamadı.

Kriz gerekçesi ile alerjileri olan tüm Cumhuriyet sembollerini tek tek yok etmek nasıl da keyif veriyor kimbilir ? ''Bu kadar abartmayın. Yapamazlar, izin vermez millet. Hem öyle olsa hızlı tren projelerine ağırlık verirler mi '' diyenlere, diyeceklere...Ağır uykunuz, umursamazlığınız, gerçekleri görememeniz nereye kadar sürecek ?'' demekten başka söz kalmıyor.

Peki ülkesini seven, çocuklarının geleceğinden endişe duyan, her karış toprağında dedelerimiz, ninelerimiz, Mehmetciğimizin kanı olan bu ülkenin çağdaş, duyarlı, aydınlık insanları sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Ne yapılabilir korkusuzca basın bildirisi yayınlayıp, bu düşüncedeki insanları kınamak dışında ?

Gün gün kaybettiğimiz değerlerimize, tehlikeli gidişe nasıl dur denilebilir korkmadan, susmadan, sindirilmeden, sinmeden?

''Konuşanların durumu ortada muhalefet edeceklerin sayısı bir elin parmakları kadar kaldı neredeyse ''demek çözüm mü?

Konuşmak, yazmak, haykırmak çare değil demeyin..

Lütfen konuşun, tepki gösterin, haykırın ve uyanın artık..

Atatürk'ün emaneti Cumhuriyet'in tren garları da satılıyor !..





resim kaynağı: galeri.milliyet.com.tr/.../15.jpg

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..