Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '17

 
Kategori
Güncel
 

Sirada dinler savaşı mı var?

Sirada dinler savaşı mı var?
 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş; "Yetkilerimizin arttırlmasını istiyoruz, İstanbul kendi kendini yönetsin, başka müdahaleler olmasın" diyerek İstanbul'a 'Özerklik' istemiş dünkü gazete haberlerine göre.

İyi güzel. Olsun. Yirmi milyon nüfusa sahip İstanbul adeta bir ülke gibi oldu zaten. Özerk olmasında bir sıkıntı görmüyorum ancak bunun bir proje olduğunun altını çizmek isterim.

Öncelikle şunu ifade etmekte yarar görüyorum. 16 Nisan'da 'hayır' oyu kullanacak biri olarak sonucun 'evet' çıkacağını şimdiden söylemek istiyorum.

Nereden mi biliyorum?

Dedim ya proje!

Taa Avrupalara uzanan bir proje desteği var üstelik.

İnanarak söylemek isterim ki, Kürt kökenli kardeşlerimizin asla bölünmek gibi bir istekleri yok. Amerika'nın isteği doğrultusunda Özerklik dayatması yoluna kapı aralanabilir..

Ülkede ne Kürt'ün Türk ile sorunu ne de Türk'ün Kürt ile sorunu olmamıştır ve yoktur! Ülkedeki bu kadar renkli ve zengin kültürün bir arada yaşama ve birlik beraberliği oluşturan ve hiç bir güç tarafından koparamamanın sebebi kuşkusuz Atatürk'ün kurmuş olduğu cumhuriyet ilkelerine bağlıdır.

Eğer Amerika için Özerklik gerekecekse bu bir gün mutlaka gerçekleşecek gözüyle bakmalıyız diye düşünüyorum. Ve de dikkatinizi çekmek isterim, Özerklik bir Başkanlık sistemi ile gerçekleşebilecek durum olduğuna göre her nekadar Başkan tarafından gerçekleştiriliyor olsa da asıl mimarı Bahçeli olacağını da vurgulamak isterim.

Kürt kökenli kardeşlerimiz ile Amerika tarafından tıpkı Ortadoğu coğrafyasında mezhepsel örgütleri örgütlediği gibi örgütlemiş olduğu Pkk terör örgüt mensuplarını birbirinden ayıralım bi defa. Kürt kökenli kardeşlerimiz tıpkı Laz Gürcü Çerkes Abhaz Roman kardeşlerimiz gibi ülkesine bağlı ve de yukarıda belirtmiş olduğum gibi asla bölünmek gibi bir istekleri olmayan kardeşlerimizdir. Daha doğrusu hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız.

Geçmişte Başkanlık sisteminin bir bölünme senaryosu olduğu ve buna asla müsaade etmeyeceğini söyleyen Bahçeli bugün bilerek ve isteyerek şimdiden Özerklik'e göz kırptığını kimse inkar edemez.

Gelelim Avrupa'ya..

Avrupa zaten rock roll dansı ediyor her zaman.

Dün Avrupa'nın bir şehrinde onbin'e yakın kişinin katılımıyla gerçekleşmiş olan yürüyüş, başkanlık sistemi sonrasında Özerklik senaryosunun habercisi gibi algılayabiliriz.

Öyle ya, İstanbul'a Özerklik talep edilebiliyorsa Doğu, Ege, Akdeniz, Karadeniz neden talep edemesin değil mi sevgili okurlarım?

Amerika'nın bütün uğraşı, -amiyane tabirle- kitabına uydurmak'tır!

Önümüzdeki dönemlerde dünya iki kutuplu din eksenine doğru kayabilir. Gelişmeler onu göstermektedir. AB ve Avrupa uyum yasaları sadece Türkiye'yi Ortadoğu coğrafyasına hazırlamak için kurulmuş birlik olduğunu bugünlerde daha iyi anlayabilmekteyiz. Bakınız çözülmeye gidiyor AB. Neden? Türkiye tüm uyum yasaları ile birlikte Ortadoğu coğrafyasını şekillendirmeye yönelik kıvamına getirilmiş de ondan!

Bugünlerde Avrupa'da oynanmakta olan oyunları iyi gözlemlememiz gerekiyor. Bir kere AB üyeliğini unutunuz!

Dağılıyor, nereye üye olacaksınız?

Dedim ya bu bir projeydi

AB, Türkiye'nin olgunlaşması için kuruldu, Türkiye olgunlaştı ve AB sona eriyor!

İki din kutuplu dünya meselesine gelince..

Amerika'nın, daha doğrusu dünya ekonomisini elinde barındıran büyük güçlerin Ortadoğu coğrafyasını dizayn etmelerinden sonra yapacak oldukları tek işleri kalıyor, (tabi daha çok kazanmak daha çok kar etmek ve dünya ekonomisini ellerinde barındırmaya devam adına) o da iki farklı din üzerinden kar elde etmek!

Buna dinler savaşı da diyebiliriz. Ama kan dökmeden yani rekabet savaşı..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..