Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

Sırada magazin haberleri

Sırada magazin haberleri
 

...


Daha önce terör ile ilgili bir yazımda endişelerimi paylaşmıştım ve bugün malesef korktuğumuz durumlar bir bir gerçekleşmekte (http://blog.milliyet.com.tr/teror-can-almaya-devam-ediyor--/Blog/?BlogNo=329977)

Hakkari'deki saldırı sonucu 26 askerimiz şehit olurken, çok sayıda da yaralı verdik. Daha 5 kişinin acısını yaşarken, 24 saat geçmden böylesine büyük bir operasyon yüreklerimizi acıttı. Siyasiler alıştığımız açıklamaları yinelerken ülkenin 4 bir yanında protesto yürüyüşleri yapıldı ve bugün de bu tür tepki hareketleri devam edecek. Bazı tv ve radyolar yayın akışını değiştirdi yada ara verdi/durdurdu. Ancak bazı sorular yine havada kaldı :

1: Sınırdaki karakollar PKK saldırılarına karşı koyabilecek yeterliliğe sahip mi ? (bu sorunun cevabını hemen herkes verebiliyordur sanırım)

2: 2OO terörist bir saldırı düzenlerken nasıl bu kadar rahat hareket edebiliyor? Böylesine kalabalık bir grup nasıl farkedilmez ? ya da saldırılar artmışken ve PKK'nın operasyon düzenlemesi yüksek ihtimalken gerekli önlemler alınmadı mı ? Türk istihbaratı bu kadar zayıf mı?

3: Teröristlerin sınırdan uzun namlulu silahları geçirip bu silahlarla da saldırıyı düzenlediği iddialar mevcut. Sınırlarda gerekli denetim yapılmıyor mu?

4: Şehitlerimizin çoğu 20-21 yaşlarında, hatta 4 aylık asker de şehit olabiliyor. Hani nerde profesyonel ordu ?

5: Şehit/yaralı sayısı söylendiğinden daha fazla olabilir mi?

6: Terör konusunda işbirliği içinde olacağımız söylenen ABD, Kuzey Irak Yönetimi .. üzerine düşeni yapmış mıdır ? Nerde anlık istihbarat ?

7: Suriye'nin operasyonlara destek verdiği iddiaları çok yoğun, hatta operasyonun emrini Suriye asıllı Fehman Hüseyin'in verdiği söyleniyor. Bu durumun nedeni AK Parti hükümetinin dış politikasıyla ilgili olabilir mi ?

8: BDP'liler nasıl oluyor da çıkıp da 'Bu bir savaş, her iki taraftan da ölenler olacaktır' diyebiliyor.

...Soruların sayısını arttırmak mümkün. Cevaplar da aşağı yukarı belli. Ama hiç birinin önemi yok; duygular ön planda kalıyor.

Şimdi ülke içinde birlik olmalı, duygularımızın aklımızın önüne geçmesine izin vermemliyiz. Siyaset kurumu da üzerine düşeni yapmalı artık. Herhangi bir konuda fikir ayrılığı normal karşılanabilir ama TERÖR partilerin değil; ülkenin sorunudur.

Ve en kötüsü de tepkimiz bi yerden sonra azalacak. Şehit haberlerine de alıştık artık. Bugun yayın akışını değiştiren tv ler bir gün sonra kaldığı yerden devam etmeyecek mi ? Gündem çok çabuk değişiyor ve gündemi de genelde Futbol, Magazin vb. belirliyor. Aslında tam da NEFES filminde dendiği gibi: 45 saniyeliğine kahraman olursunuz .. Sonra da magazin haberleri !!

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..