Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '19

 
Kategori
Güncel
 

Sırada Su Özelleştirmesi Var

Gelecekte Neler Olacak

Dünyada ideolojiler savaşırken kazananları her zaman belli olmuştur; hele ki bizim gibi bir ülkede neler olacağını bilmek için müneccim olmaya gerek yok.

İMF’ye gidilecek mi gidilmeyecek mi soruları sorulurken, aslında buna bir şekilde mecbur kalacağımız aşikâr. Yani dış borç bulmamız şartmış, bunu verenin adı gerek İMF gerekse başka bir örgüt veya şirket olsun borcunu tahsil etmek için neleri ipotek vermek zorundayız ona bakmak lazım. En nihayetinde hepimiz tüketici olarak bir şekilde bankalardan kredi kullanmış bireyler olarak aldığımız ev, araba, maaşımıza ipotek koyan bankalar bunu yaparken devlete borç verecek uluslararası finans devleri çil, çil dolarları ülkemize ipoteksiz vermezler. Neden versinler ki? Değil mi?

Bu durumda para eden şeyler; sürekli aylık tüm tüketicilerin ödemek zorunda olduğu kalemlere bakmakta fayda var. Daha önce kaynak bulmak için neler satıldıysa, aynı şekilde başka şeylerin de ipotek ettirilmesi gerekecek. Bu tanıma en uygun ipotek aracı aldığımız, günlük kullanmakta olduğumuz elektrik dağıtımı ve faturalandırma zaten özel şirketlerce yapılıyor, gaz aynı şekilde, sigara ve içki olmaz onlar da devletin yani kamunun elinde değil kala kala sadece su kalıyor.

Önümüzdeki süreçte su özelleştirmesinden başka bence çıkar yol yok. Hem hemen herkes suyu günlük olarak kullanmak zorunda, hem de temel yaşam malzemesi. Diğer bizim gibi ülkelerde de yapılanlar göz önüne alındığında evinize gelen suyun yerel belediyelerden alınarak uluslararası şirketlerin tekeline verilmekle ve uzun yıllar sürecek ödeme ile söz konusu açmaz aşılmaya çalışılacak.

Önümüzde süreçte su özelleştirmesi var ve özelleştirme tek çatı altında olur mu bilemem ama birçok az gelişmiş ülkede örneği olduğu üzere önümüzdeki süreçte suyu uluslararası bir firmadan almaya hazır olun.

Bunda şaşılacak bir şey de yok ayrıca, telefon öyle, internet öyle, gaz öyle, köprü öyle, elektrik öyle, temel tüketim malzemelerinin tamamı neredeyse aynı, sırada su ve suyla birlikte tarım var…

Su özelleştirmesinin herhangi bir parti, ideoloji ile alakası da yok ayrıca.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..