Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sıradan olmak ya da olmamak (To be or not to be)

Sıradan olmak ya da olmamak (To be or not to be)
 

resim internetden alıntıdır


William Shakespeare, (26 Nisan 1564 (vaftiz) – 23 Nisan 1616),  İngiltere'nin en büyük tiyatro yazarı ve ulusal şairi olarak kabul edilir. Shakespeare, “Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu” demiş. Ben ise “ Sıradan olmak ya da olmamak” diyerek bu konu hakkında düşündüklerimi yazmak istedim.

Bugünlerde birçok insan kendisinin sıradan olmadığını ve sıra dışı olduğunu iddia ediyor. Farklı şeyler ürettiklerini, farklı meziyetlere sahip olduklarını, farklı şeylere sahip olduklarını iddia ediyorlar. Hatta “Sıradan olmaktansa ölürüm” dahi diyenler var.

Bu sözlere karşı kendi düşüncelerimi belirtmek istiyorum zira insanların bu kadar şuursuz olması karşısında son derece şaşırıyorum.

Bana göre bir insanın sıradan olmaması için insanlığa faydalı olacak ve çağın akışını, olayların yönünü değiştirecek bir şeyler yapması gerekir.

İnsanlar devlet başkanı olabilir, ünlü bir politikacı, bilim adamı ya da sanatçı olabilir, ünlü bir tıp doktoru olabilir, zeka düzeyi çok yüksek bir çocuk olup 10 yaşında üniversitede profesör olabilir ama sıradan insan konumundan kurtulabilir mi?

Bana göre gerçek sıradışı insanların çağın akışını, olayların yönünü değiştirmesi gerekir ki sıradanlıktan kurtulsun. Örneğin:

Mustafa Kemal Atatürk (Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı). Yapmış olduğu mücadele, devrim ve reformlarla dünya devletlerini şaşırtmıştır.

Hazreti Muhammed Mustafa(İslam dininin Peygamberi)

Nikola Tesla ( Sırp asıllı Amerikalı mucit)

Fatih Sultan Mehmet (İstanbul’u fetheden yedinci Osmanlı padişahı)

Aleksandr Fleming (Penisilini bulan doktor, penisilin birçok insanı ölümden kurtarmıştır.)

George Washington(Amerika’nın bağımsızlık savaşında önemli rolü olan Amerika’nın ilk devlet başkanı)

Thomas Edison(Amerikalı mucit)

Aklıma gelen isimlerden bazılarını sıraladım tabi ki daha birçok isim sıralanabilir.

İnsan önce bu isimlere bakmalı ve kendisini bu isimlerle karşılaştırdıktan sonra kendisinin veya başkalarının sıradan olup olmadığına karar vermelidir. Hele toplum önünde kendisinin dolaylı ya da dolaysız yönden sıradan olmadığını iddia edenlerin bu konuyu bir kez daha düşünmeleri gerekiyor.

Herşey gönlünüzce olsun.

 

Sibel Koçarslan

 

  

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..