Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Sıradan Vatandaşa Göre; Batı

Sıradan Vatandaşa Göre; Batı
 

Yıllardır terörle uğraşan bir ülkeyiz. 1980 yılından önce sağ-sol çatışmalarına ilave olarak uğraşılan Ermeni terör örgütü ile yurtdışında verilen mücadeleler, hemen arkasından canlanan Marksist Leninist terör örgütü PKK, DHKPC, TİKKO, İslami terör örgütleri, Kaplancılar, Hizbullah…

Terörle ilgili her sorunda Avrupa’da NATO’dan ortaklarımızın önemli rollerinin olduğunun bariz olması,  insanın  aklına NATO ile Avrupa Birliği ile olan ilişkileri tekrar gözden geçirmeye ne zaman başlayacağız sorularını getiriyor. Elinde hançeri bariz bize tutmuş tehdit eden bir dost, nası bir şeyse Avrpalı dostlarımız da aynı. Kaplancıların Almanya’da Ermeni ve Kürt oluşumlar yıllarca Fransa tarafından bariz bir şekilde desteklendi ve desteklenmeye uzun süre devam ediyor. Gelinen süreçte, Türkiye’nin başındaki tüm belaların ortakları tarafından çevrilmesi acı ama gerçek. Böyle dostluk, böyle ortaklık olur mu? Düşünün ki dostum dediğiniz kişi sizin gözünüzün içine baka baka kuyunuzu kazıyor.

Gerçekte hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Amerika’nın dost olmadığına bilakis bariz düşman olduğuna inanıyor. Adı konmamış bir mücadele milli güçlerle-anti milli güçler arasında yıllardır yürütülüyor. Ancak milli güçlerin elindeki imkânlar sınırlı ve sesleri az çıktığı gibi, güvenebilecekleri nokta, milletin sağduyusu ve Allah. Bu arada adının başındaki milli kelimesi ile gerçekten milli kelimesi aynı anlamda kullanılmıyor bunu da özellikle belirtmek gerekir.

Her şeye rağmen, ciddi anlamda mücadele eden bir grup, sağduyulu bir grup var. Bu sağduyulu grup kim diye sorarsanız aslında bunların cevabı çok kolay, seslerini duymadığımız, kendilerini göremediğimiz, nerede olduklarından haberdar olmadığımız. Ama onlar var ve var olmaya devam edecekler. Bu insanlar söz konusu âlemde yaşamıyor olabilirler. Bu insanlar para, mevki, ün nam ve şöhretten anlamazlar, para bilmezler, satın alınmazlar, satılamazlar. Öyle bir fiyat ve bedel yok. “Paranın çözemediği sorun yok, şeklinde yüzyıllardır oturmuş, kabul görmüş bir yaklaşım var. Paranın çözdüğü en önemli sorun ise insandır.” 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..