Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '07

 
Kategori
Kitap
 

Sıradışı Kadın - Robert Morgan

Sıradışı Kadın - Robert Morgan
 

Kategori "Okuduklarım" olunca hem beğendiğim hem de beğenmediğim, bazen sıradan bulduğum kitaplar hakkında da arada sırada yazıyorum. Amacım kitapseverlere kitap seçerken adına bakarak okumaya başlayıp, daha sonra yarım bırakmayı ve hayal kırıklığı yaşamayı önlemek için bir ön bilgi vermek. Gerçi kitapların her okuyucu üzerinde etkisi farklıdır, herkes aynı tadı almayabilir. Bu kitabı seçerken mutlaka adı ilgimi çekmiştir. Feminist değilim, ama adında veya konusu"kadın" olan kitapları daha çok okuduğumu farkettim. Elbette vardır bir nedeni; hemcinslerimle ilgili olaylar ilgimi çekmiş ve merak uyandırmış olabilir.

Okuduğum Tarih:20-21 Haziran 2002
Sıradışı Kadın-Robert Morgan
Çeviri:Zeliha Yeke
Altın Kitaplar-1.Baskı 2001

Ajandama Yazdıklarım:

Kitabı çabucak bitirdim. Adı sıradışı ama kendisi sıradan bir macera romanı. Yazarını tanımıyorum. Konusu ilginç olmamasına rağmen sürükleyici bir roman. Maceraseverler okuyabilir. Kitaptan ne yazık ki bir cümle bile alıntı yapamadım. Bu da kitapla ilgili görüşlerimin kanıtı sayılabilir. İlgimi çekecek bir cümle ya da bir özdeyiş yok demek ki. Bununla birlikte bazı pratik bilgiler ve denenmiş reçeteler bulabilirsiniz.

Yayınevi Notu:

Appalachia Dağları doğa şartları açısından oldukça zorlu bir bölgedir. Burada yaşayanlardan biri olan Julie Harmon, bölgenin güç yaşam koşullarına direnebilen "erkek gibi güçlü" bir kadındır. Yakın çevresindeki herkesin yardımına koşan ve her türlü işlerini halledebilen genç kadın, doğaya ve hayata karşı bir başına mücadele vermektedir.

Genç yaşta pek çok sorumluluk alan Julie, bir süre sonra Hank adlı bir gençle evlenir ve Gap Creek Vadisi'ne yerleşir. Ancak zorluklar ve felaketler yakalarını bırakmaz. Ne var ki uğraşmak durumunda kaldıkları zorluklar artık yalnızca doğanın yok ettiği emekleri değil, on dokuzuncu yüzyıl dünyasının tanışmak zorunda bıraktığı üçkağıtçılar, sarhoşlar ve düzenbaz insanlarıdır.

Onları bekleyen güç yaşamlarında hangisinin daha korkutucu ve baş edilmez olduğunu anlamaları genç çift için unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Kuzey Carolina Dağları'nın yerlisi olan Robert Morgan başarılı bir romancı ve şairdir. James B. Hanes Şiir Ödülü'nü, Kuzey Carolina Edebiyat Ödülü'ne ve Jacaranda Review Ödülü'nü kazanmıştır.

(Arka Kapak)

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..