Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '18

 
Kategori
Mizah
 

Sırf Vırvır Yarışma Programı-1-

Sırf Vırvır Yarışma Programı-1-
 

-Sayın seyircilerimiz, bugün ki sırf vırvır yarışma programımıza hoş geldiniz. Bugün ünsüzlerle gönülsüzlerin yok olmazlık oyununda kıyasıya bir yarışla bakalım kim kazanacak. Önce bir yarışmacıların fikirlerini alalım, sonra yarışmamıza devam edeceğiz. Önce Nagiha’na soralım. Nagihan gönülsüzler takımının bugün yok olmazlık oyunun alacağından emin misin?

-Öncelikle ünsüzleri yenerek ünsüzlüklerini yerlerde süründüreceğiz. Bireysel düşünmekten ziyade oyunu en iyi şekilde icra ederek karamsarlık havasını yıkacağım. Daha önceki oyunlarda yenilsek de bu oyunu kazanacağız. Dominik de takım olarak başa baş değil kazanan biz olacağız.

-Âdem sen ne dersin bu haftaki yok olmazlık oyunu hakkında, kazanabilecek misiniz?

-Ünsüzler olsak ta bugün ünlü olacağız, tüm parkuru başarılarımızla taçlandıracağız. Arkadaşlara şimdiden, yenilmenin havasını solumalarını sağlık veriyorum. Başarı için avantajı ele alarak sosyal sorumluluklarımızı hala koruduğumuzu, tüm seyircilerimize göstermiş olacağız. Zor şartlar altında verdiğimiz mücadelenin sonunda kazanan biz olacağız.

-Bu kadar eminsin kendinden?

-Evet, macun bey, sıkıntı yok. İçten duyuşla hislerimin tellerine dokunarak bugün kazanacağımızı hissediyorum. Daha önce yarışmada kırılmalarla kaybetmiş olsak da bu kırılmaları yok ederek kazanacağız.

Nagehan söze girerek.

-Yaşadığınız sisli havanın etkisinden kurtulamayacaksınız, biz kazanacağız. Çalkalantı’larla dolu takımınızdaki çekişmelerin sonucunda kazanmayacaksınız.

-Yanılıyorsun bu çalkantıların trajedik havasını yeneceğimi göreceksiniz. Bu akşam kazanarak soframızda kazı salatayı yerken sizler bize bakacaksınız. Bundan sonra yok olmazlık mührünü alarak görünmez olacağız hah hah ha…

- Evet, sayın seyirciler bu akşam yarışmamız çekişmeli geçecek kazanan yok olmazlık mührünü alarak, hem görünmez hem de akşam yemeğinde tek ayağı kırık kazı ve salatayı yerken, kazanmaları ile daha önceki kırılmalarını dominikte kıracağız.

Elif söze karıştı.

-Takıma vereceğim tüyolarla kazanan biz olacağız, gönülsüzler olarak kazanma tarzının uzantısı olan kazanmanın zevkini bizler yaşarken, maalesef siz kaybetmenin psikolojisini yaşarken ruh dünyanızın içe vurumunu kıvrım kıvrım yollarında, sizler gezerken bizde bunu seyrederek bu anı zevkle yaşayacağız.

Âdem söze girdi

-İsterseniz şimdiden kendinizi kazanmaya hazırlamayın, kazanmaya duyarlı olmak yerine kaybetmeye duyarlı olmanızı isterim, çünkü kaybedeceksiniz. Gerçi ben ne söylesem boş olacak, kaybedene kadar anlamayacaksınız kaybettikten sonra daha çevreye daha duyarlı, bakış açınızı yeniden gözden geçirmesine vesile olacağından eminim.

-Sayın macun bey neler söylüyor, müdahale eder misiniz? Duyarsız mıyız biz, biz bakış açımızla sizler gibi karamsarlığı tutumsuz davranışlardan kurtulalı iki hafta oldu, siz daha o gün arkadaşımız Süleyman’ın ayağının kayması sonucunda yendiğiniz o günde kalmışsınız! Bugün dengeyi sağlayıcı bir uyum içinde biz kazanacağız.

- Siz hala aranızdaki boşlukları doldurun ondan sonra kazanırsınız.

-Ne boşluğu?

-Arkadaşlarınızın mutsuzlukla dolu beklentileri gözlerinden okunuyor, görmüyor musunuz?

-……..???

-Neden şaşırdın? Baksana herkes içine kapanmış karamsarlıktan sıkılarak patlamak üzereler.

-Seee sen yanlış düşünüyorsun. Onlar sizi yenmeden önce sizi yenilgiye hazırladığımız bir taktiktir, şimdiden kaybettiğinizde halinizi şimdiden görmenizi istedik.

-Hah hah ha güleyim de boşa gitmesin! Ruhunuzdaki takım eksikliğini seyircilerde bizim gibi görüyor.

-Arkadaşlar lütfen, birbirinizi şimdiden üzmeyin, yarışmanın sonucu belli olmadan peşin konuşmayın.

-Sayın macun bey.

-Buyurun Hüsamettin Bey.

-Arkadaşlara şimdi bakınca ortama ne kadar yabancı olduklarını fark ettim. İki haftadır yarışıyoruz, on yarış içinde iki defa kazandılar her seferinde yenildiler bunu unutmuş olacaklar ki, olumsuz tavır içinde olmaları gerekirken, olumlu bir tavırla kazanacaklarını söylüyorlar, bunu bir dip not olarak yazıyorum bir kenara.

-Sayın yarışmacı arkadaşlar dün kazanan bugün kaybedebilir oyun bu, lütfen yapıcı olalım, sır vır vır programına bu yakışmıyor. Birbirinize tahammül etmek zorundasınız hem bu ıssız adada sizden başka kim var bir etrafınıza bakar mısınız?

-Sayın macun siz kendinizi üzmeyin bunlar belirsizlik havası eserken, belirli bir hava estirerek kazanacaklarını söylüyorlar, biz kazanarak sevinci Dominik'ten ta Türkiye'ye kadar estireceğiz emin olun.

-Sayın Macun şimdi bu olumsuz perspektiften pencereden bakarken ben ortada kazanacak takımı göremiyorum. Kendi içimizde biz kazanmanın gün dönümünü yaşarken, onlar kaybetmenin karanlığında kalacaklardır. Şimdiden endişelenmeye başlayabilirsiniz. Haydi, arkadaşlar yarışma başlamadan, geçelim karşılarına endişe dolu gözlerine bakarak kazanmanın zevkine kendimizi şimdiden hazırlayalım.

-Ha hay her şeyden kuşku duyan bu bakış açınızla zor kazanırsınız. Sizler kaybetmenin yörüngesinde şimdiden gezerek alışmaya bakın, yoksa sonunda şoku yaşayarak yıkılmanızı istemeyiz.

-Şimdiden tedirgin olucu bir hava içine girdiniz artık kabullenin kazanmayacağınızı.

Macun bey söze girdi

-Arkadaşlar sizleri samimiyete davet ediyorum. Duygularınızda samimiyetsizlik hissediyorum, hak eden kazansın. Siz böyle konuşunca seyircilerimiz haklarınızı kısıtladığımız sanacaklar. Biz yayıncı olarak etrafınızı saran sisleri dağıtmak görevimiz, iç dünyanızda az etrafınıza bakın, bu adada sizden başka kimse yok, birbirinize saygılı olmanızı istiyorum. Lütfen ruhunuzdaki sancıları karşınızdakine yansıtmayın, iyi olan kazansın mührü alsın, aramızda kalsın kaybeden olursa onlara, iki ayağı eksik kazdan vereceğiz biz sizleri mağdur etmeyiz bu aramızda kalsın.

Devam edecek inşallah

Mehmet Aluç

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..