Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '06

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Şirince' den..

Şirince' den..
 

Şirince'yi eskiden beri gazetelerden dergilerden okuyup duymuşumdur. Şirince ile ilgili yazıları okudukça ilgimi dikkatimi çekmiştir.... Mutlaka görmeliyim dedirtmiştir bana.

''Şu yeryüzünde cennet diye bir yer varsa, bizim Şirince cennetin bir parçası olması gerekir'' demiş yunanlı yazar dodi Sotiroya..

Yine bir yaz Bodrum dönüşü Selçukda yol kenarında Şirince levhası gördüm 8 km.diyordu. Benim için bulunmaz bir fırsattı Şirinceyi görmem için. Anında karar verip yolumuzu o yöne çevirdik.

Yol biraz virajlı ve uçurum zaten korkarım bu tür yerlerden fakat Şirince yi görme isteğime mani olamadı bu korkum... Neyse döne döne virajlı uçurumlu yollardan korka korka (kendi adıma ) 8 km yi aşmayı başardık.

Bizim gittiğimizde eylül ayıydı. Sahil kesimlerinin sıcak olmasına rağmen Şirince de bizi buz gibi soğuk hava karşıladı. Montlarımızı üzerimizden çıkaramadık. Fakat etrafın köy şirinliği, otantik havası üşümemizi unutturdu.

Eski bir rum köyü. Evler 100-150 yıl önce yapılmış.Ufak tefek değişiklikler olmasına rağmen gerçek dokusu bozulmadan bu güne kadar gelmesi sağlanmış. Halkı güleryüzlü doğal insanlar. Köy sokakları rampa. Düz ayakkabı giymenizi tavsiye edebilirim.

Ev yapımı şarap yapıyorlar, pazarlarında hanımların kendi yaptıkları elişi danteller patikler satıyorlar. Hem turisti çekiyorlar hem de bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Bend e bu arada bir tane patik satın almıştım. Sadece bunlar değil peynir zeytinyağ gibi kendi ürettikleri ürünleri de sergiliyorlar.

Şirince de iki kilise bulunuyor. Biri hemen girişinde bulunan kilise bir zaman cami olarak da kullanılmış. Daha sonra vazgeçilmiş. Şuan biraz bakımsız görünüyor.Eski Rum evlerin kapılarında işlemeli örtüler, dantelli perdeler çok değişik bir görüntü yaratıyordu. Kimi pansiyon yapılmış kimi restaurant.

Köydeki eski rum evlerinin bahçeleri gözleme bahçelerine çevrilmiş. Sanki bir restaurant değil de, bir köy evinde doğal ortamda gözleme yiyormuşsun gibi. Bu gözleme bahçerlerinde ev yapımı şarapların tadına bakmak da mümkün.

Gözlemeler sıcak sıcak sacın üzerinden geldiğinde ne kadar çok acıktığımızı farkettik. Ve büyük bir iştahla yedik.

Bizim gördüğümüzde yeni yapılmış olan, köyün bağlarını bahçelerini kuşbakışı gören Köşk de bir kaç gün dinlenmek için en ideal yerlerden biri. Antik bir havada her türlü hizmet mevcut.

Anlayacağınız görmek istediğim kadar güzel şirin insana huzur veren bir yermiş. Yani adı üstüne ŞİRİNCE. Teknolojiden uzak fakat bütün rahatın huzurun sağlandığı bir köy. Yolunuz düşerse ziyaret etmenizi tavsiye edebilirim.

Hoşçakal Şirince...

Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..