Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Şirince kıyamet menüsü - Şefin Tercihi: Son kepçe çorbası

Şirince kıyamet menüsü - Şefin Tercihi: Son kepçe çorbası
 

Kıyamet Menüsü Tabldot Son Fiyat: 40 TL


Tom Cruise'nda orada olacağı ve 21 Aralık'ta kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan Şirince Köyü'nde bir restaurant hazırladığı ''Kıyamet Menüsü'' ile talebi arttırmayı hedefliyor.
 
Maya takvimine göre Marduk gezegeninin 21 Aralık 2012 tarihinde dünyaya çarpmasıyla yaşanacağı düşünülen kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan İzmir'in Selçuk İlçesi'ne bağlı Şirince Köyü'nde hareketlilik şimdiden başladı.
 
Kıyametin kopacağı inanılan 21 Aralık'ta şarabıyla ünlü Şirince Köyü'nün ayakta kalacağına inanan turistler köye akın ederken, köye o tarihte yaklaşık 60-70 bin kişinin gelmesi bekleniyor.
 
Şimdiden tam doluluğa ulaştığı bildirilen köyde yer sıkıntısı yaşanması nedeniyle köyülülerin evlerini kiraya verdikleri belirtiliyor.
 
Öte yandan 21 Aralık'ta daha çok müşteri çekmek adına birbirleriyle yarışan restaurantlarda ilginç menüler dikkat çekiyor. 21 Aralık'a özel olarak hazırladığı ''Kıyamet Menüsü'' ile talebi arttırmayı hedefleyen Artemis Restaurant da bunlardan biri..
 
Şirince'deki bir Restaurant yetkili, uygun fiyatlı olarak hazırladıkları ''Kıyamet Menüsü'' ile farklılık yaratarak müşteri kapasitelerini arttırmayı hedeflediklerini belirtiyorlar.
 
KIYAMET MENÜSÜ:
  • SON KEPÇE ÇORBASI
  • CENNET KEBABI
  • ATEŞ PİLAVI
  • YASAK ELMA TATLISI
SON FİYAT: 40 TL 
 

Şirince'de kıyamet şimdiden koptu

Maya takvimine göre kıyametin kopacağı 21 Aralık'ta, ayakta kalacak olan iki köyden biri olduğuna inanılan İzmir-Şirince'de kaymakamlık ve jandarmayı kalabalık endişesi sardı. 21 Aralık günü olası bir kargaşayı engellemek için alınan önlemlerden biri ise esnafın tepkisini çekti. Pansiyonlara yapılan rezervasyonların listesini isteyen jandarma, o tarihte konaklayacak kişilerin isimlerini de tek tek aldı. Bazı pansiyoncularsa "Günübirlik gelmek isteyen çok insan var. Şirince'nin adı lekelenir. Kapıdan misafir döndürülmez" diyor.

HERKES ŞAŞKIN, ÖNLEM ALIYORUZ

Jandarmanın isim listesi aldığını doğrulayan Şirince muhtarı Levent Apak ise köyün binlerce kişiye hizmet veremeyecek kadar küçük olduğunu belirterek, "O gün ciddi bir kalabalık olacağı düşünülüyor. Bir olumsuzluk yaşanmaması için önlem alınıyor. Daha önce hiç böyle bir şey yaşanmadığı için herkes çok şaşkın, kimlerin geleceğini bilmek iyi olabilir" diyor.

Kaynak: Milliyet, Sabah ve Yerel Gazeteler internet sayfaları

Mavireçete

 
Toplam blog
: 11
: 2318
Kayıt tarihi
: 28.03.08
 
 

Kişisel Gelişim, alternatif gelişim çalışmaları konusunda organizasyonlar, eğitimler, seminerler,..