Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '17

 
Kategori
Kimya / Kozmetik
Okunma Sayısı
396
 

Sirke Hakkında Bilmediklerimiz

Sirke Hakkında Bilmediklerimiz
 

Her derde deva bir ilaç gibidir.


Sirke:

Ekşi tat ve keskin kokusunu veren bir asetik asit çözeltisidir.

Karboksilik asitlerin en küçüklerindendir. Duru ve renksizdir, ayrıca çürütücü özellik taşır.

Asetik asit suda tamamen çözünebilir. Tuz ve esterine de asetat denir.

Kimyasal formülü CH3COOH,

Kapalı formülü:C2H4O2 dir.molekül ağırlığı 60.05 g/mol.

Yoğunluğu 1.266 g/cm3, ergime noktası 16,5°C ve kaynama noktası da 118,1°C dir.

Sirke genelde; %4-5 oranında asetik asit içerir ama turşu kurmak için kullanılan sirkelerde bu oran %18'e varır.

Sirkenin oluşturduğu asitli ortam gıdaların bozulmasına neden olacak çoğu mikroorganizmanın büyümesini engeller. Bu yüzden turşulama sebzelerin ömrünü uzatmak için etkili bir yöntemdir.

Hazırlayan: nuri deniz

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 4193
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster