Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Şirket evliliği

Şirket evliliği
 

Bu terim gerçekten hayata, evliliğe uygulanabilir mi? Büyük aşkla başlayan evlilikler de dahil olmak üzere kısa zamanda aşkınız ve dolayısıylada evliliğiniz bitebiliyor. Bunun gerisinde sizi bu evliliğe bağlayan sevginizden bile fazla öne çıkan değerler sahne alıyor. Bu durumda kendinizi kurban etmeniz ve ölen ruhunuzla kalanları yaşatmak için çabalamanız gerekiyor. Evliliği bitirmek sizin için bir çıkış bir çare değil tamamen imkansız hale geldiği noktalarda duruyorsunuz. Ne kadar doğru? bunu şimdilik göremiyorsunuz, bir çıkış olarak şirket evliliği deyip kenara çekiliyorsunuz.
Hayatınızın bir anda frenini çekiyor ve o an için elinizden geleni yapıyorsunuz. İşte ne bileyim, mutluluk oyunları, fedakar anne halleri, hiç hesap sormayan eş pozisyonları giriyor devreye. Savaş çıkmasın diye tam bir taakuz halinde, hep tedirgin hep uyanık kalıyorsunuz. En kötüsü de artık yola beraber çıktığınız insan yok yanınızda ve hayata yeni başlayan küçük korumasız bedenler var etrafınızda. Bütün yapmanız gereken çocukların hayatlarını en iyi şekilde yönlendirmek, fedakarlık tamamen sizin omuzlarınızda.
Yok saymak öyle sanıldığı kadar kolay değil, tek başına yaşamak ve hayatta yanlız olduğunuzu bilmek inanın çok zor. Bitmek bilmeyen geceler karanlığında sizin göz yaşlarınızı tıpkı bir ain gibi saklıyor ve sabah o ainden çıkıp maskenizi takıyorsunuz. İyi bir anne, anlayışlı bir eş ve toplumda dikbaşlı bir kadın. Kader olmasaydı insanlar inanın kafayı yerlerdi, eğer inanç olmasaydı insan yaşayamazdı. Çok şükür deyip bu sıkıntıları aşmak için çabalamak gerektiğini anlamak ve ne olursa olsun hayatı yaşamak gerekir. Sıkıntının sonu rahatlamak, üzüntünün sonu sevinmektir, her şey zıttıyla var olur hayatta , bu dünyanın ve yaşamın kuralı. Bakıyorum çevreme bir sürü insan hepsi öyle yada böyle yaşamlarına devam ediyorlar. Artık insanlar dert dinlemekten sıkılmışlar, evet hepsinin bir derdi var herkes birbirine bakıp şükrediyor, kimse etliye sütlüye karışmıyor ve bir amann banenecilik var.
Ya çaresizsiniz ya da çare siz sizniz.

 
Toplam blog
: 87
: 1722
Kayıt tarihi
: 21.11.08
 
 

İzmirliyim, 37 yaşındayım. Hayatıma İstanbul' da devam ediyorum. İşletme fakültesinden sonra meslek ..