Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '16

 
Kategori
Dünya
 

Sırlar detaylarda gizlidir...

Sırlar detaylarda gizlidir...
 

Sırlar detaylar da gizlidir...


Cehalet veba mikrobu gibi sarmış akbabalar da hazırda bekliyor. Keşke insanlara yaşanan olayları algılayabilme, düşünüp karar verebilme dersi verebilsek. Kimse neden olaylar bu noktaya geldi diye bilmiyor, sorgulayamıyor. Hayata karşı beklentilerimiz öyle düştü ki, hayatta olduğumuz her gün kendimizi şanslı hissediyoruz. Tanrı'ya inanan insan olmak kolay, asıl mesele Tanrının inanacağı insan olmakta, insan olmak ve insan kalabilmekte. Cahillik böyle bir şey; her şeyi bildiğini sanan, her şeye maydanoz olan, aşağılık duygularını körelterek herkesten üstün olduklarını göstermeye çalışıp daha da aptal bir duruma düşen insanlar topluluğundan oluşuyor. Sonra niye geri kaldık acaba diye hayıflanıyoruz. Hala her şeyi yaradandan bekleyen bir zihniyetten ne beklenebilir ki. Herkes saygı, sevgi, barış içinde yaşasa, mala, mülke, paraya köle olmasa hayat daha kolay olurdu.
 
Hz. Muhammedin güvenlik açısından iki hadisi var. Seyahate çıkacağınız zaman kimseye söylemeyin. Çarşıya, pazara, camiye gittiğiniz yoldan geri dönmeyin başka bir yolu kullanın. Bu düşmanların sizin için keşfini zorlaştırır...
 
Hayatın içinde bir duruşu olmalı insanın. Cesaret kendine güvenden gelir, güvensiz ve kompleksli insanlardan her şey beklenir. Kendimizi hangi nokta da gördüğümüze bağlıdır bazı şeyler, bakış açısı zengin olmalı. Bazı şeyleri elde edebiliriz ama önemli olan elde tutmak, değer bilmektir.
 
Batının genetik bir hastalığıdır kalpsizlik, Doğuya da enjekte ettikleri. İnsanı insanlığından utandıran yaklaşımlar ve savaşlar, çağlar boyu süren, insanı tiksindiren ve günümüz de değişik coğrafyalar da, değişik boyutlarla devam eden değer yoksunluğu. İnsanlık modernleşmenin ardından tüm değerleri kullanan materyalist bir anlayışa bürünmüştür. Buna en büyük etmende dini acımasızca kullanan din adamlarıdır. Dağlar, insanlar, ölüm bile yorulduysa şimdi en güzel şey barıştır.
 
Devlet vatandaşları için vardır. Vatandaşın canından, malından, güvenliğinden sorumludur. Bunlar unutulur ve tedbirsiz davranılırsa o devletin halkı da acı çeker. Hayat acısıyla tatlısıyla devam ediyor. İnsanın insana yaptığı iyilik en güzel ibadettir. Dünün kısır tartışmalarını ve ideolojik kavgalarını bir kenara bırakma ve birlik olma vaktidir. Bu topraklar bizim hepimizin, vatan kaygısı olan herkesindir.
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..