Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

Sırrı Sakık, “sır” açıklamamış, “çamur” atmış!..

Sırrı Sakık, “sır” açıklamamış, “çamur” atmış!..
 



BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, perşembe günü TBMM’deki gensoru görüşmelerinde, 1999 seçimlerinde CHP'nin kendilerinden "20 militan aday istediğini" öne sürdü.

Bu iddiası, AKP’den alkış aldı.

Ancak, tanık olarak gösterdiği kişilerin açıklamaları Sırrı Sakık’ın bir “sır” açıklamadığını, “çamur” attığını gösterdi.

Eşref Erdem, Murat Bozlak ve Ahmet Türk, iddiayla ilgili neler söylediler?

*****

''Deniz Baykal'ı 40 yıldır tanıdığını ve Baykal'ın çizgisinde bir değişiklik olmadığını'', CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın aday göstermek için “20 militan istediği” iddiasının '”esnetsiz'' olduğunu belirten Eşref Erdem, açıklamasında şunlara yer verdi:

“...hiçbir şekilde kurumsal kimlik adına böyle bir görüşme yapılmamıştır. Zaman zaman yapılan görüşmelerin ardından Sayın Genel Başkana bilgi verilmiştir. Bir tek şey doğrudur: O da ben, Sayın Türk ve Sayın Genel Başkan benim evimde bir araya geldik. O da benim ricam üzerine, Sayın Genel Başkan oraya gelmiştir. Orada da hiçbir şekilde bu çerçevede bir şey konuşulmamıştır. 20 militan lafı nasıl Sırrı Sakık'ın ağzından çıktı onu da anlamakta zorluk çekiyorum. Hiçbir siyasi partinin hele hele CHP'nin '20 militan' gönderin demesi herhalde garip bir şeydir. Bu doğrultuda bir şey olmamıştır.''

****

1999 seçimleri öncesi HADEP Genel Başkanı olan Murat Bozlak, yüzde 10 barajı nedeniyle, sadece CHP ile değil, başka partilerle de görüştüklerini, o görüşmede "militan" sözünün geçmediğini söyledi. Ayrıca, Sırrı Sakık’ın o görüşmeyi Meclis kürsüsünden açıklamasını doğru bulamadığı belirtti:

“İşin doğrusu, Sırrı Bey'in böyle bir açıklamada bulunmuş olmasını da çok tasvip etmiyorum. Özel bir şey konuşulmuş ise, bunları açıklamanın çok bir yararı yok ki. İki taraf arasındaki güvensizliği doğurur. Olabilir, insan görüşür, bizim de zamanında Cumhurbaşkanı ile İçişleri Bakanlarıyla görüşmelerimiz oldu. Siyasi partisin, diğer partilerle görüşürsün, Türkiye'de sonuçta politika yapıyorsun.”

****

CHP'lilerle görüşmelerinin doğru olduğunu, "militan" sözcüğünün geçmediğini belirten Ahmet Türk’ün açıklaması şöyle:

''Sırrı Bey'in söyledikleri doğru. Biz o dönemde ittifak yapmayı esas alıyorduk. Yakın gördüğümüz de CHP idi. Sosyal demokrat bir parti ile ittifak yapmamız da gayet doğaldı. Şimdi orada yaptığımız görüşmeler daha önce Sırrı Bey'in yansıttığı şekilde, bizde zaten söyledik. Ama burada bir cümleyi özellikle düzeltmek istiyorum. 'Halk tarafından bilinen bazı insanlarla ben bunu götüremem. Size yakın, sizin istediğiniz fakat Türkiye kamuoyunun bilmediği bazı isimleri getirirseniz, olur.' Biz de hayır olmaz öyle şey, partinin genel başkanı var, parti var dedik.''

*****

Sırrı Sakık, olmayanı olmuş gibi göstererek, güvenilirliğini yitirmiştir. Bir gün, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki görüşmeyle ilgili ne söylerse söylesin, ortada bir örnek olduğu için, onu kimse ciddiye almayacaktır.

Son sözü Eşref Erdem’e verelim:

“Mezara gidecek sır varsa böyle herkesin sırrı vardır. Birbirine güvenerek bunlar konuşulmaması gerekiyorsa, bunları açıklamak, meziyet değildir.”

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..