Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '19

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Sırt Çantalı Turistler

            Yok zengin turist gelsinmiş, yok bitli turist istemezmiş, bunlar alışveriş mi yaparmış, para mı bırakırmış. Hani elinden gelse satırla kovalayacak sırt çantalı turisti.

            Kim o sırt çantalı turist biliyor musun? Margaret Thatcher. İngiltere Başbakanı, Angela Merkel Alman Başbakanı, bir diğeri Türk Dostu Amerikan Senatörü Robert Byrd, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Ödül almayan bir tek filmi bile bulunmayan Emir Kusturica vs. Dünün sırt çantalısı bugünün büyük iş adamları, siyasetçileri, yöneticileri, sanatçıları. Ve hemen hepsi başarılı şahsiyetler. Çünkü daha küçük yaşta insanları, dünyayı, kültürleri tanıyıp kendilerini yaşıtlarının 10 adım önünde geliştirdiler, yetiştirdiler.

            Benim NewYork Birleşmiş Milletlerde çalışmamı sağlayan kişi de 1979'da Sultanahmet meydanında dostluk kurduğum o günün sırt çantalısıdır.

            Bakın bu da Avrupa'da yapılan bir istatistik; Türkiye'ye turist olarak gelenlerin %80 i Türkiye'yi Avrupa Birliğinde görmek istiyor. Peki ama gelmeyenlerin yüzde kaçı Türkleri Avrupa'da görmek istemiyor? Aynı oran. Türkiye'ye gelmeyenlerin, Türkleri tanımayanların %80'i Türkleri Avrupa'da istemiyor...

            Konu ne kadar net bilinmez ama eskilerin deyimiyle kıssadan hissemiz; Sırt Çantalı, Afrikalı, Asyalı, Arap, Avrupalı fark etmez, Her bir turist, bizler için baş tacıdır. Turizm, ülkemizin cari açığının %60'ını kapatmakla kalmıyor, ihracatımıza, imajımıza ve dış siyasetimize de olumlu yansıyor.  

SIRT ÇANTALI TURİSTİ SEVELİM, SEVDİRELİM...

 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..