Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Sırt germe ameliyatı

Vücut sarkmaları, yüksek miktarda kilo verilince ortaya çıkan problemlerin başında gelir. Deri ve kaslar, kilo alındığında esner ve genişler. Sıkılaşma özelliğini kaybeden deri ve kaslar kilo verildikten sonra ise bazı durumlarda eski durumuna gelemez ve toparlayamaz. Sırt, karın, kol ve bacak gibi vücudun farklı bölgelerinde oluşabilen bu durum sarkmalara neden olur. Çoğu uygulamayla çözülmesi zor olan bu durumun estetik cerrahi ile çözülmesi mümkün olabilir. Estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Defne Erkara, sırt germe ameliyatı hakkında bilgi verdi.
 
Kilo verildikten sonra vücudun farklı yerlerinde oluşan sarkmalar çoğu zaman önemli şikayetler oluşturur. Kaslar ve deri kilo alımı sırasında artan vücut yüzeyine bağlı olarak esner ve genişler. Alınan kilolar geri verildiğinde ise esnekliğini kaybetmiş deri, sıkılaşma özelliğini tamamen kullanamayarak eski haline geri dönemez. Kaslar ise eski formlarına dönmekte zorlanır. Kilo değişimi yaşayan bireylerde vücut sarkmalarının görülebileceği bölgelerden birisi de sırt bölgesi olur.
 
Egzersiz ve Diyet ile Sırt Germe
 
Diyet ve egzersizler, sırt bölgesinde oluşan sarkmaların giderilmesi için önemli bir araç olabilir. Sırt bölgesindeki kasların geliştirilmesi sarkmaları yok etmek için büyük bir adım olur. Ancak deri sarkmaları, vücut yapısına bağlı olarak verilen tüm çabalara cevap vermeyebilir. Esnekliğini kaybetmiş ve fazlalık durumda görünen deriyi yok etmek için estetik cerrahi gerekli olabilir.
 
Sırt Germe Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Sırt bölgesindeki sarkmaları yok etmek amacıyla yapılan işleme sırt germe ameliyatı denir. Sarkmaya yol açan derinin belirlenen tekniklerle gerilmesi yoluyla yapılır. Sırt germe ameliyatı için hastanın yeterli miktarda kilo vermesi ve ameliyat bölgesindeki yağ oranı çok önemlidir. Ameliyat bölgesindeki yağ oranı fazlaysa sırt germe ameliyatından önce liposuction uygulanması gerekebilir. Liposuction uygulandıktan ancak 6 ay sonra sırt germe ameliyatının yapılması mümkün olur.
 
Sırt bölgesinde oluşan sarkmaların yer aldığı bölge ve kullanılan tekniklere bağlı olarak gelişen iki farklı yaklaşım vardır. Üst sırt germe işleminde sütyen bölgesinden bir kesi ile fazlalık deri çıkartılır ve yukarı doğru deri fazlalığı alınır. Genel anestezi ile yapılan bu işlem yaklaşık 2 saatte tamamlanır.
 
Alt sırt germe işleminde ise popo bölgesinin üst kısmına denk gelecek şekilde o bölgedeki dokunun üst tabakası alınır ve deri altındaki yağ tabakası bırakılır. Bırakılan bu doku popoyu dolgunlaştırabilmek adına aşağı doğru yerleştirilir ve alttaki popo derisi yukarıya çekilir. Popo bölgesinin dolgunlaştırılması, kaldırılması ve alt sırt bölgesinin gerilmesi hedeflenir. Genel anestezi ile yapılan bu işlem ise yaklaşık 2 ila 2,5 saatte tamamlanır. 
 
Sırt Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci 
 
Üst sırt germe ve alt sırt germe işlemlerinin iyileşme süreci birbirinden farklı olacaktır. Üst sırt germe ameliyatının ardından hastanede mutlaka 1 gece yatış gerekir ve 1 hafta kadar istirahat etmek gerekir.
 
Alt sırt germe ameliyatında gündelik aktiviteler popo bölgesini ilgilendirdiği için poponun gerginliği sebebiyle daha çok dikkat etmek gerekir. Ameliyat sonrası hastanede geçirilen 1 gecenin ardından istirahat süresi 10 güne kadar uzatılabilir ve 1 ay korse giyilmesi gerekir. Her iki ameliyatın ardından 1 ay boyunca spor aktivitelerinden uzak durulması önerilir.
 
Üst sırt germe işleminde yaptığımız kesi sütyen bölgesinin içinde kalacak şekilde olur. Alt sırt germe işleminde ise oluşan izlerin düzgün iyileşmesi için düzenli olarak iz tedavilerinin yapılması gerekir. Alt ve üst sırt germe işlemlerinde sonuçların belirgin olarak görülmesi 1 ay sonra mümkün olacaktır.
 
Sırt germe ameliyatının sonuçlarının kalıcılığının sağlanması ve sıkı bir görünüm elde eden sırt bölgesi özelliklerinin korunmasında düzenli olarak yapılan egzersizlerin ve diyetlerin çok büyük önemi olacaktır. 
 
Sırt germe ameliyatı hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek ve durumunuza bağlı olarak gelişen süreçler hakkında bilgi almak için bir estetik cerrah ile görüşebilirsiniz. 
 
Op. Dr. Defne Erkara
 
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı
 
www.defneerkara.com
 
?www.facebook.com/Dr.DefneErkara
 
??www.instagram.com/opdrdefneerkara/
 
 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..