Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '09

 
Kategori
Meslekler
 

Sırtında lunaparkı Türkiye'yi geziyor

Sırtında lunaparkı Türkiye'yi geziyor
 

Gezici lunapark işiyle geçen 30 yılı ondan dinledik...


Polatlı E-90 Karayolu'nda yaklaşık bir haftadır faaliyet gösteren lunaparkın 1983-1984 yılları arasında ilçemizde bulunduğunu biliyor muydunuz? Aynı lunapark aynı kişinin sahipliğinde Polatlı’daymış şimdiki Yunusmarket’in olduğu yerde 2 yıl boyunca lunaparkı işletmiş… Veyis Şahin 30 yıldır sahip olduğu gezici lunaparkıyla Türkiye’yi il il, ilçe ilçe geziyor.
Aslen Çankırılı olan 50’li yaşlardaki Şahin, 1983 yılında müdürlük yaptığı Ankara’daki gençlik parkından ayrıldıktan sonra Polatlı’ya gelmiş.
1983 yılında Ankara’dan Polatlı’ya bir dönme dolap ve iki de atlıkarıncayla gelen Veyis Şahin, şimdi ilçenin potansiyelinin daha fazla olduğunu o zamanlarda Polatlı’da nüfusun şimdikine oranla daha az olduğunu belirtti. Şahin, “gittiğimiz yerlerde nüfus bizler için önemlidir. Şu andaki nüfusuyla Polatlı’da bizim işimiz için potansiyel daha fazla. İlk buraya geldiğimde bir dönme dolap ikide atlıkarıncayla gelmiştim. Şimdi o zamanlara göre daha fazla aletle geldik. Çarpışan arabasından, elma kurduna, jipten, uçağa, brokomeladan, gondola kadar her türlü alet var" dedi.
Yaklaşık bir haftadır Polatlı E-90 Karayolu üzerinde açılmış bulunan lunaparka vatandaşın ilgisi de öğle saatlerinde de olsa yoğun gibi görülüyor. Tam 14 kişilik bir ekiple birlikte sırtında lunaparkı ülkeyi gezen Veyis Şahin, bugüne kadar Ege’den Akdeniz’e İç Anadolu’dan Doğu illerine kadar birçok yeri gezmiş. Polatlı’ya ikinci gelişinde belediyeden ve emniyet müdürlüğünden izin alarak yeniden lunaparkı kuran Veyis Şahin, emniyet müdürüne ve belediye başkanına da teşekkürlerini sundu.
Polatlı Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü’ne desteklerinden ötürü teşekkür eden Şahin, Polatlı halkına da gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

ANADOLU İNSANI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Çankırı’dan Ankara’ya, Ankara’dan Antalya’ya İzmir’e, Artvin’e, Kastamonu’ya, Zonguldak’a, Karabük’e, Diyarbakır’a Mardin’e, Iğdır’a uzanan serüvene Kurban Bayramı’na kadar Polatlı ev sahipliği edecek gibi görünüyor. Ramazan akşamlarına da farklılık getiren gezici lunapark eski Türk filmlerinden fırlamış gibi coşkulu ve bir o kadar kendi halindeyken Anadolu’nun ilçesi Polatlı insanına ve tabi ki çocuklarına başka bir dünyanın kapılarını açıyor...
 
Toplam blog
: 44
: 1870
Kayıt tarihi
: 27.07.07
 
 

Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Basın-Yayın Bölümü mezunudur.        ..