Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Şişkinliği önlemenin yolları

Şişkinliği önlemenin yolları
 

Özellikle son dönemlerde kadınlarımızın en büyük sorunlarından birisi şişkinlik hissi ve şişkinlik.

Bu konuda son yıllarda yoğurt üreticileri çeşitli ürünleri kadınlara mahsus geliştirdiler ve iyi de bir pazar yakaladılar.

Ancak halen bu sorunların devam ettiğini, yakın çevremden gözlediğim kadarıyla biliyorum.

Bende kendi imkânlarım dâhilinde, bu işin uzmanları neler diyor, uzun zamandan beri araştırıp, edindiğim bilgileri bir köşeye not ediyordum.

Aldığım notların olgunluğa eridiğini düşündüğüm için bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Şişkinlikle ilgili ciddi sorunlar bir yana uzmanların şu önerilerine kulak verin.

Aşağıdaki önerileri uygularsanız, beslenmeden kaynaklanan şişkinliklerin önünü almak mümkün…

İste şişkin karınları indirmek için bazı ipuçları:

— En çok şişkinlik yapan buğday gibi besinlerden uzak durmak lazımmış. Daha çok pirinç ve yulaf gibi daha iyi tonere edilen besinlere yönelmek lazımmış. Mısırlı kahvaltı gevrekleri yerine kepekli olanları tercih etmek ya da kahvaltıda meyveli yoğurt yemek lazımmış.

— Bol meyve, sebze yiyerek ve bol sıvı içerek kabızlığı önleyebilirmişiz. Ayrıca ihtiyaç hissettiğimizde tuvalete gitmemiz lazımmış. Direnmek sindirim sistemimizi daha da tıkayabilirmiş.

— Probiyotik besinleri denemeliymişiz. Bunlar, sindirim sistemimizdeki iyi ve kötü bakteri dengesini düzeltmemize yârdim edebilirmiş. Bu denge bozukluğunda sisteminiz yavaşlar ve bu da bağırsaklarımızda gaz birikmesine yol açabilirmiş. Probiyotikleri, besin tamamlayıcısı olarak eczanelerden alabileceğimiz gibi, her gün doğal yoğurt yiyerek ya da yoğurtlu bir içecek içerek de vücudumuza alabilirmişiz.

— Meyve tabağını doldurmamız lazımmış. Elma, armut ve kayısı iyi potasyum kaynaklarıymış. Potasyum, bedenimizin sıvı dengesini düzeltmeye yârdim edermiş. Bu meyvelerde bağırsak hareketlerimizi düzenleyen, çözünebilir liften de bol bulunurmuş. Kiraz ve turunçgiller de şişkinlik yapmayan meyvelerdenmiş. Ananas şişkinliği alt etmekte çok ise yararmış. Ananasta bulunan mucize enzim brom elin, sindirimi kolaylaştırırmış. Gazi azaltır ve midemizi rahatlatırmış. Taze ananas, tercih edilmeliymiş. Konserve ananasta çok daha az brom elin bulunurmuş. Papaya yı da deneyebilirmişiz. İçerdiği papainadli enzim, özellikle ağır, etli yemeklerden sonra sindirime iyi gelirmiş.

Karin bölgesindeki kasları çalıştıran uygun bir egzersizle bu bölgedeki yağlardan ve şişkin görüntüden kurtulabilirmişiz. Görüntümüz için bedeni iyi saran, kaliteli iç çamaşırları giymeliymişiz. Bu bizi hem rahatlatır hem de ince gösterirmiş.

Şişkinliği önlemenin diğer yolları nelermiş:

Özellikle bayanların adet öncesi gerginlik belirtilerine dikkat etmeliymişler. Eğer her ay şişkinlik yasıyorlarsa, tamamlayıcı destek almayı denemeliymişler. Bulgular, günde 1000 mg. kalsiyum almanın, su tutulmasıyla ilgili sorunları giderebileceğini gösteriyormuş (ortalama günlük gereksinim 700 mg.). Can sıkıcı PMS belirtilerini hafifletmek için, B6 vitaminini almalıymışlar.

Günde en az 8 bardak su içilmesi lazımmış. Suyu düzenli aralıklarla, azar içmek en iyisiymiş.

Öğünlerde yavaşlamalıymışız. Acele yemekten vazgeçmeliymişiz, yemeğimizin tadını çıkarmaya bakmalı ve lokmalarımızı iyice çiğnemeliymişiz. Yemeklerimizi hızla mideye indirirsek, hava yutabilirmişiz ve bu da şişkinlik yapabilirmiş.

Karın egzersizlerini denemeliymişiz. Pilates, üst karın kaslarımızı çalıştırmanın harika bir yoluymuş. Pilates, karnınızı gerçekten sıkılaştırabilirmiş. Ayrıca kadınların doğumdan sonra belerini forma sokmasının da harika bir yoluymuş.

Erkek veya kadın, eğer şişkinlikten muzdaripseniz, yukarıdaki uzman görüşlerine kulak verin ve bu çağımızın rahatsızlığından kurtulun.

Herkese sağlıklı ve şişkinliklerden arınmış günler dileğimle…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..