Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şişli Endüstri Meslek Lisesi

Şişli Endüstri Meslek Lisesi
 

Geçen gün Şişli Endüstri Meslek Lisesine öğrencilere akü ile ilgili kısa bilgiler vermek üzere ziyarette bulunduk. Sanırım bu üçüncü ziyaretimizdi. Meslek okullarından mezun olup alanında çalışacak olanlar için bu tür eğitimlerin faydalı olacağını düşünüyoruz. Mutlu Akü de bu konuda severek yardımda bulunmakta.

Bu son ziyaretimizde bizi ağırlayan öğretmenler, Şişli Endüstri Meslek Lisesinin geleceği konusundaki endişelerini bizimle paylaştılar. Ne yazık ki birçok önemli konu basınımızda cılız haberlerle duyuruluyor ve halkımız tam bilgilendirilmiyor. Bu vesile ile konuyu sizinle paylaşmak istedim.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi 1960 yılında kurulmuş İstanbul’un ilk dört Meslek okulundan birisi. Şu anda 6 bin dolayında öğrencisi var. Birçok otomotiv firması, ( Fiat, Mercedes, Toyota, Volkswagen) sponsor olup laboratuvarlar kurmuş.  52 yıldan beri sanayiye öğrenci yetiştiren işte bu okul 2013 de yıkılacakmış. Neden?

Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan ‘Azınlık Vakıflarına ait taşınmazların iadesi’yle ilgili 28 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK), yürürlüğe girmiş ve mülkler el değiştirmeye başlamış. Azınlık vakıfları içinde yer alan Bulgaristan Ortodoks Eksahlığı Vakfı, İstanbul’daki 11 taşınmaz için başvurmuş ve başvuru Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmiş. Bu değerlendirme sonucunda ise toplam 7 taşınmazın Bulgaristan Ortodoks Eksahlığı Vakfı’na geri verilmesine karar verilmiş.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmesine göre Beşiktaş’ta Portakal Sokak’taki eski Eksahlık binası, Feriköy’deki Bulgar Mezarlığı, Balat’taki Papazhane ve Şişli’de 4 arazi varmış. Burada dikkat çeken en önemli nokta Şişli’de bulunan 4 farklı taşınmaz.

Bu arazilerden bir tanesi 59 bin metrekare ve tam da E-5’nin yanında. Şu anda bu arsanın üstünde Şişli Endüstri Meslek Lisesi, Şişli Anadolu Teknik Lisesi, Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bulunuyor. Arazi bildiğiniz üzere Abide-i Hürriyet Caddesi, E-5, Çağlayan Meydanı ve Darülaceze Caddesi arasında kalıyor.

Bulgar Vakfı’nın bir başka beklentisi ise Bulgar Hastanesi ile ilgiliymiş. Şu anda Türkiye Gazetesi Hastanesi olarak faaliyet gösteren arazinin ve binanın da vakıfa ait olduğu gerekçesiyle Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulmuş. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bu başvuruyu kabul etmemiş.

Şişli’deki bu vakıf arazi Sultan II. Abdülhamit tarafından Bulgar tebaya hayır işleri ( okul, hastane vb.) yapmaları karşılığında verilmiş.

Peki şimdi ne olacak? Bulgar Ortodoks kilisesi cemaatine verilen araziyi Taş Yapı’nın aldığı, bu araziyi komşu 100 dönümlük araziyle birleştirip 7 milyar dolarlık yatırım yapacakları konuşuluyor. Türkiye’nin en prestijli projesi Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı tarafından basına açıklanmış. Taş Yapı'nın siyasal bağlantısı ne aşamada bilmiyorum, ama dedikodular malum.

Konu ile ilgili öğrenciler, öğretmenler ve eski mezunlar protesto eylemi gerçekleştirmişler. “Okulumu Yıktırmam İnisiyatifi” oluşturarak basın açıklaması yapmışlar. Önümüzdeki günlerde Şişli Endüstri Meslek lisesinde hareketli günler bizi bekliyor.

İstanbul, Rezidanslara ve alış veriş merkezlerine doydu. İstanbul’un en kıymetli yerinde okul olur mu? düşüncesini bir kenara bırakalım. Eğitime önem veriyorsak, Şişli Endüstri Meslek Lisesi gibi okullarımıza sahip çıkarak düşüncelerimizi eyleme dökelim. İstanbul, tarihi bir şehir ve birçok tarihi okulu var. Yoksa hepsi tek tek elden gider. 

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..