Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '15

 
Kategori
Güncel
 

Sistem Suçlu-muş..

Sistem Suçlu-muş..
 

ağan kim, paşan kim, hanım kim, nigar kim, kim kim kim....31 Ocak değil 6 ay uzatıldı uzatmalarda borçlandırma :)


Yaşamak güzel şey de öyle zorlaştırılıyor ki güzelliğini göremez olduk. İşin yoksa , paran da yoksa hele  bir de yanılıpta hastalanmışsan öl gitsin. Ne olacak nüfustan bir kişi gider 3-5 ağlarlar sonra geçer. Başımızdakiler böyle mi düşünüyor acaba ?

Cumhurbaşkanı maaşı 43,750 TL., Milletvekili maaşı 23,400 TL., asgari ücret 1000 TL. açlık sınırı  1307,00 TL. Asgari ücreti alıpta 1 saat sonra cebinde parası kalmayanı gördüm de bu asgari ücretlilerin seçtiklerinin maaşlarını almadan kasada bekletip beleş yaşadıklarını tahmin etsem de görmek nasip olmadı.

Artık bırakın asgari ücretlileri ücret almayan, işi gücü olmayanların bile bir de devlete borcu var. Ne borcu bu ?  genel sağlık sigortası tabiki. Ne için hastalandıklarında gidip muayene olsunlar, ilaçlarını alsınlar diye. Sistem olarak güzel birşey fakat neden borçlandırma ? Adamın zaten işi olsa sigortası olur, sigortası olsa parası olur, parası olsa istediği yerden muayene olur. Zorunluluk neden ?

2,3 Katrilyon devletin kasasına bu genel sağlık sigortasından para girmiş deniliyor. Bu halktan nefes alma verisi gibi  değil mi ?

Etrafımda borcu olan o kadar çok ki. 5-6 Milyar borcu olan var. Neyimiz var neyimizi alacaklar deniliyor. Canlarını da alırlarmı ki ? Taksit taksit iyileştirme , yapılandırma var haydii koşun siz yemesenizde olur yemeyin getirin sormayın ödeyin mevzusu.

25 yaşını dolduranın okuyorsa  öğrencilik hakkı , anne babasından sigortadan faydalanıyorsa yaşını doldurmasından dolayı sigorta hakkı bitiyor ve bakılmıyor. Yaş dolumu sonunda genel sağlık sigortası borcu başlıyor. Denenmiş , gürülmüş, yaşanmıştır.

Hatta ve hatta öyle bir sistem kurulmuş ki erkeklerin ne askerlikleri ne de öğrencilik dönemi hesaplanıyor. Paldır küldür bir hesap ve borç yükleniyor. Sen bir tuşla mal, para varlığını görüyor iken nasıl olurda düşmen gereken görmezsin, incelemezsin. Hangisi işinize geliyorsa mı?

Neyseee...

Gidiyorsunuz kardeşim ben öğrenciyim okulum şu gün bitti şu gün askere gittim geldim diyorsunuz. Haa öylemi evraklar diyorlar evraklar veriliyor. Borcun öğrenci ve askerlik dönemi siliniyor. İlla borçlu çıkarılıyorsun. Şu ay şurda kalmış bu ay buna kaçmış derken 3-5 ay borç çıkarılıyor. Borcun toplamı ne kadar diyorsunuz Ziraat Bankasında 2 gün sonra belli olur oradan öğreniyoprsunuz yanıtı alınıyor.

Mecburen mecburiyetten aman borç az iken lanet olsun ödeyim diyorsunuz. Ödüyorsunuz bu sefer 1 ay sonra tekrar borç çıkıyor. Bu nedir diye koşa koşa gidip sorduğunuzda sistem kendi atmış yada bir düğmeye bir tuşa basılmamış onaylanmamış.Kardeşim borcun hepsi silinmişti sonradan nasıl eklendi diyorsunuz yanıt yok. Düşüne düşüne bulunan cevap  Sistem suçlu !

Kim suçlu ! sistem ! ah bu sistem ah ! ahh bu tuşlar kendi kendine atıyor demek ki...

 
Toplam blog
: 175
: 775
Kayıt tarihi
: 20.10.07
 
 

9 Eylül Üniversitesi Maliye bölümü mezunuyum. Şiir dünyam, bir tane kitap çıkaracağım dedim ve  b..