Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '08

 
Kategori
Doğal Sit Alanları
 

Sit alanları ve çarpık yapılaşma

Sit alanları ve çarpık yapılaşma
 

Sit alanları ülkenin tarihi , kültürel , doğal ve ekolojik yapısının tahrip edilmesini önlemek için getirilmiş bir yaptırım mı ?

B 2 orman vasfini yitirmis arazilerin imar a acilmasi kesinlikle yalnistir.Sit alanlarina 2863 sayili yasa ile insaat yasaginin yaptirimlari olmadigini ;Akdeniz ve ege sahillerine gittigimizde 100 metrelik sahil seridinin barlar, restoranlar ve hotellerle istila edildigini ve hatta park yeri bulmakta ve hatta iki arabanin karsilikli gecemedigi sahil kasabalari , koyleri goreceksiniz .Yaptirimlar kacak binalari sayisini arttirdigi bir yana , alt yapisi hic olmayan , cevre sagligini tehdit eden carpik yapilasmayi korukluyor.

Koruma amacli izin kesinlikle sart 100 metre sahil seridi haric % 5 insaat izni verilmeli. Ayni tarzda tas binalar yada agactan tek katli ev yada pansiyonlar %95 oraninda yesil alanda zaten kamufle olacaklar.Turizm amacli yapilacak beton yigini projelerden ziyade bolge halkini ortak edecek, eko turizme yonelik , kucuk capli ev pansiyonculugu , karavan turizmi , organik tarim ve kafe isletmeciligi gibi projeleri israrla desteklenmelidir .Bu bolge halkini kulturel ve ekonomik seviyesini artiracagi gibi , ulke ekonomisine buyuk yarar saglayacaktir.Bu sayede modasi gecmis sezlong turizmini bir kenera atarak " bu yil sezon iyi gecmedi. Turist hersey dahile geliyor, bize birsey kalmiyor" gocunmalarina da bir son vermis oluruz.
Alternatif eko turizm projeleri rant sahiplerini ve vurgunculari uzaklastiracagi gibi, kisa zamanda cok farkli ziyaretcileri ile herkesin yuzunu guldurecektir .

 
Toplam blog
: 13
: 1116
Kayıt tarihi
: 11.01.08
 
 

1962 Bandirma dogumluyum. Endustri meslek lisesi mezunuyum. Yillardir cok merak ettigim Sovyetler bi..