Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '16

     
    Kategori
    İnternet
     

    Site içi (On-Page) SEO nedir? Site içi SEO Teknikleri nelerdir?

    Site içi (On-Page) SEO nedir? Site içi SEO Teknikleri nelerdir?
     

    Site içi SEO
     
    Site içi SEO’nun amacını kısaca çok daha kaliteli içerikler üreterek, içeriklerimizi kullanıcı dostu ve arama motoru dostu olacak şekilde düzenleyerek, arama sıralamalarında üst sıralarda yer almak olarak tanımlayabiliriz. Elbette, arama motorlarında üst sıralara yerleşmenin tek şartı site içi SEO başarınız değildir, bununla birlikte, alan adınızın otoritesi, backlinklerinizin kalitesi ve sosyal mecradaki popülerliğiniz gibi dış faktörler de bulunmaktadır. Ancak eğer site içi SEO’nuzu başarıyla düzenlediyseniz, işin büyük kısmını hallettiniz demektir. Site içi SEO’da en önemli ölçütler ise arama sonuçlarınızla tam uyumlu anahtar kelime seçimleri ve site içinde karşılıklı olarak doğru bağlanmış site içi linklerdir.
     
    Önemli: İçeriklerinizde video kullanmanız, gelişen teknolojiyle birlikte siteniz için hayati öneme kavuşmuştur. Videolar, bir yandan içeriğinizi zenginleştirirken bir yandan da kullanıcıların sitenizde daha uzun süre geçirmesini sağlar.
     
    İçerik Başlıkları
     
    İçeriklerinizin başlıklarının en önemli site içi SEO faktörü olduğunu söyleyebiliriz. Arama motorlarında aramalar yapan kullanıcıların elbette ilk baktıkları daha koyu renkle ve diğerlerinden büyük olarak sergilenen içerik başlıklarıdır. Bu içerik başlıkları içeriğiniz hakkında kullanıcıya ipuçları verir. İçerik başlığında anahtar kelime kullanımı son derece önemlidir. Art arda anahtar kelime kullanımından kaçının ve içerik başlıklarınızın boşluklarla birlikte maksimum 65 karakter olmasına özen gösterin.
     
    URL Yapısı
     
    Arama motorlarının seveceği içerik yapısı SEO için vazgeçilmez niteliktedir. Site başlığında olduğu gibi URL yapınızda da anahtar kelimenin geçmesini sağlayın. Buradaki püf nokta ise,URL yapısında kesinlikle noktalama işaretleri, parantezler, özel karakterler kullanmaktan kaçınmaktır. URL yapınızda yalnızca harf ve rakam kullanmanız çok önemlidir.
     
    Başlık Etiketleri
     
    Elbette buradaki etiketten kastımız H2, H3, H4 etiketleridir. Alt başlıklarınızı ve içeriğinizin en önemli kısımlarını H2, H3 ya da H4 gibi etiketlerle vurgulamaya çalışın. Yazı sayfasında başlığınız mutlaka H1 etiketiyle sergilenmelidir. Bu sebeple H1 etiketini aynı sayfada başka yerlerde kullanmayın. Bununla birlikte etiket kullanımını abartmamanızı şiddetle tavsiye etmekteyiz.
     
    Anahtar Kelime Hassasiyeti
     
    Anahtar kelime hassasiyeti olarak kullanılan anahtar kelime kullanımı oranınızın maksimum%1,5 seviyesinde olması gerekir. Birincil anahtar kelimenizi yazınızın ilk ve son paragraflarında kullanmanız gözle görülür bir fayda sağlayacaktır. Öte yandan, anahtar kelimenizi italik, kalın ya da altı çizgili şekilde gösterebilirsiniz.
     
    Meta Etiketleri
     
    Her bir yazınıza ayrı ayrı özenli meta anahtar kelime ve meta açıklaması girmeniz bu noktada önemlidir. Birincil anahtar kelimenizin bu kısımlarda da kullanmaya özen gösterin. Meta description etiketi, içeriğiniz kısa bir özeti anlamına gelir, bu sebeple 160 karakter sınırını geçmemeli ve yine açıklamanın henüz başlarında anahtar kelimeniz kullanılmalıdır. Her ne kadar Google meta keywords kullanımını bırakmış olsa da hala bunu değerlendiren arama motorları vardır, bu yüzden meta keywords kısmını tercihinize bırakıyoruz.
     
    Resim Optimizasyonu
     
    İçerikte kullanılan resimlerin, title ve alt gibi etiketlerinde birincil anahtar kelimenizin geçmesi, site içi (on-page) SEO için oldukça önemlidir.
     
    Önemli: Birincil anahtar kelimenizi, içerik resminizin uzantısı olarak kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Örnek vermek gerekirse: anahtar_kelime_resmi.jpg gibi. Öte yandan resminizin title etiketi ve alt etiketi de yalnızca anahtar kelimeden meydana gelmemelidir. Doğru kullanım şöyle olabilir: anahtar_kelime_fotografi ya da en_guzel_anahtar_kelime gibi.
     
    İçeriğinizde kullandığınız resimlerin çok yüksek çözünürlükte olmaması gerekmektedir. Yüksek boyutlu resimler sayfanın açılış hızını ciddi oranda düşürür. Bu sebeple nispeten daha küçük resimler tercih etmelisiniz.
     
    Kelime Sayısı
     
    İnternet üzerindeki içerik bazlı sitelere baktığımızda, içeriklerin ortalama 200-400 kelime arasında olduğunu görebiliriz. Elbette her konuda sayfalarca yazamayabilirsiniz, ancak içeriklerinizin genellikle minimum 700 kelimeden oluşması, arama motorunun gözünde size artı puan verir. Elbette ki özgünlük kısmına değinmiyoruz bile. Özgün olmayan içerik özellikle Google için neredeyse bir çöp değerindedir. Ayrıca uzun yazıların bir diğer avantajı da ziyaretçiyi uzun süre sitede tutmasıdır. Şunu tekrar hatırlatalım; içeriklerinizde sıkı sıkıya bağlı kalmanız gereken bir kelime sınırı elbette yoktur. Ancak bu konuda yapılan araştırmalar ortaya şunu koymuştur, 700 kelime üzerindeki yazılar ziyaretçileri daha uzun süre sitede tuttukları için arama motorlarının gözünde otomatik olarak yazıyı da kaliteli hale getirir. Arama motoru bakar ki ziyaretçi siteye geldi ve uzun süredir çıkmıyor, demek ki içerik kaliteli olmalı diye düşünür.
     
    İçerikler arası link inşası
     
    Elbette siz de bir WordPress kullanıcısıysanız benzer konuları gösteren çeşitli eklentiler mevcuttur. Ancak burada belirttiğimiz şey, içeriğinizin içerisinden diğer içeriklerinize linkleme yapmanızdır. Bu yolla kullanıcılarınızı diğer yazılarınızı da okumaya teşvik edersiniz ve arama motorlarına da “burada da güzel bir içeriğim var” demiş olursunuz.
     
    Harici sitelere linkleme
     
    İçeriklerinizde kullandığınız veriler için mutlaka otoriter, kaliteli güvenilir sitelere link çıkışları yapmalısınız. Bu tür güvenilir sitelere yaptığınız link çıkışlarını dofollow etiketliyle linkleyin, ancak pek de emin olmadığınız link çıkışlarını nofollow yapın. Bu şekilde bahsi geçen siteyi referans almadığınızı sadece konudan bahsettiği için bağlantı verdiğinizi belirtmiş olursunuz.
     
    Kaliteli ve ilgi çekici içerikler hazırlamak
     
    Yukarıda bahsettiğimiz tüm detayların da ötesinde, içerikleriniz ziyaretçileriniz açısından doyurucu ve ilgi çekici olmalıdır. Ziyaretçileriniz içeriğinizden arkadaşlarına bahsetmelidir. Bu şekilde hem mevcut ziyaretçilerinizi sitenizde daha uzun süre tutmuş olur hem de içeriğinizin yaygınlaşmasını sağlarsınız. Gördüğünüz gibi neredeyse her maddede bahsettiğimiz üzere, ziyaretçilerinizi sitenizde uzun süre tutmanız site içi (on-page) SEO açısından hayatî öneme sahiptir.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 354
    Kayıt tarihi
    : 30.08.16
     
     

    Seo Uzmanı Seo VYO www.seovyo.com ..