Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '14

 
Kategori
İnternet
 

Site nasıl kurulur? Neden web sitesi kurmalıyım?

Site nasıl kurulur? Neden web sitesi kurmalıyım?
 

Site Kurmak


İnternetin çağımızdaki yeri ve önemi hepinizin malumudur ki bu sektörün bu hale gelmesi elbette dünyadaki tüm insanların ortak emeğiyle olmaktadır. A'dan z'ye tüm alanlarda, tüm konularda olsun yapılan paylaşımlar sayesinde şu anda internet , evimizdeki o kitaplığı dolduran cilt cilt ansiklopedilerin yerini aldı diyebiliriz.

Şüphesiz böyle bir ortamda özellikle sosyal paylaşım sitelerinin de çoğalmasıyla hemen hemen hepimizin internetle bir bağlantısı mevcuttur. Benim bahsetmek istediğimse bu işi daha ileri boyuta götürmek yani kendimize ait sitemizi veyahut bloğumuzu yayınlamak. Bu her anlamda olabilir; Kişisel blog kurabiliriz, işimizle ilgili işyerimizin tanıtımı yapmak adına web sitesi kurabiliriz veya herhangi bir ilgi alanımızla ilgili paylaşımlar yapmak adına bir site kurabilirz vs . bu örnekler çoğaltılabilir.

Web sitesi çeşitleri genelde şu şekilde gruplandırılabilir;

1-Kişisel Siteler veya Bloglar
2-E-Ticaret Siteleri
3-Firma Tanıtım ve Ticari Siteler
4-Forum Siteleri

Peki site nasıl kurulur? Hangi yöntemler en hızlı ve elverişlidir?

Web sitesi kurmanın birkaç yöntemi bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde olabilir;

1-Kodlama ve tasarım tekniğini öğrenerek,
2-Otomatik yazılımlar kullanarak,
3-Belli bir ücret karşılığında web sitenizi bu işte profesyonel birine yaptırarak gibi sıralayabiliriz.

Kodlama ve tasarım teknikleri yıllar süren belirli çalışmalar sonucu öğrenilmektedir ki özellikle eski yıllarda otomatik yazılımlar olmadığı dönemlerde bu şekilde internet siteleri kurulmaktaydı. Şu ansa bu işin profesyonelleri dahil otomatik yazılımlar vasıtasıyla hızlı ve aynı kalitede web siteleri kurabilmektedirler. Bu onlar açısından da hem zaman hem maddi anlamda faydalı olmaktadır. Örneğin Wordpress bu alanda müthiş kolaylıklar getirmiştir ki içerisine daha sonradan kurulan eklentileriyle inanılmaz kolay ve kaliteli web siteler oluşturulabilir. Wordpress yanında Blogspot gibi ücretsiz blog oluşturabileceğimiz kanallarla da ücretsiz kişisel bloğumuzu oluşturabilmemiz mümkündür.

Bunun yanında bazı web tasarım programları vardır ki bunlara örnek vermek gerekirse; Dreamweaver, Microsoft Frontpage ve Fireworks gibi programlar bunların en önemlileridir. Ancak bu programları öğrenmek ve tam anlamıyla kullanabilmek için uzun bir emek ve çaba harcamak gerekmektedir.

Neden Web Sitesi Kurmalıyım?

Web sitesi kurmanın herkese göre farklı nedenleri vardır. Bu nedenleri sıralamak gerekirse;

1-Kişisel paylaşımlarınızı yapmak,
2-İnternetten para kazanmak,
Buraya bir parantez açmak istiyorum. İnternetten para kazanma yöntemleri arasında "satış ortaklığı", "cpa (aksiyon başına kazanç)" yöntemleri en yaygın olanlarıdır.
3-E-Ticaret yapmak,
4-Firmanızın tanıtımını yapmak,
5-Forum vs.gibi sosyal paylaşım ağları oluşturmak,
6-Güncel konularda paylaşımlar yapmak (haber sitesi gibi)
şeklinde bu nedenleri sıralayabiliriz.

Eğer boş vaktiniz varsa bu işi yapan birisi olarak size de en azından kendi bloğunuzu yapmanızı tavsiye ederim çünkü gerçekten bu iş oldukça zevklidir, bunu yaptıkça siz de göreceksiniz. Bu anlattığım yöntemlerden size en uygun olduğunu düşündüklerinizi detaylı bir şekilde internette ufak bir araştırmayla bulabilmeniz mümkündür.

 

 
Toplam blog
: 3
: 1306
Kayıt tarihi
: 13.03.14
 
 

Ben profesyonel anlamda 5 yıldır web tasarımcılığı yapmaktayım. Birçok sektörde firmanın resmi si..